Μπερτομέου στην Euroleague Greece: «Έφτασε η ώρα της συνεργασίας με την FIBA!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Μπερτομέου στην Euroleague Greece: «Έφτασε η ώρα της συνεργασίας με την FIBA!» (gTV)
Ο διευθύνων σύμβουλος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ανοίγει τα χαρτιά του στο gazzetta.gr και έντεκα μέρες πριν την έναρξης της 20ης σεζόν στην ιστορία της διοργάνωσης, αποκαλύπτει ποιο θα είναι το τελικό μοντέλο της κλειστής λίγκας που οραματίστηκε. Τι λέει για την FIBA, την 3η ελληνική ομάδα και την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League.

Λιγότερες από δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από το πρώτο εφετινό τζάμπολ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και όλα δείχνουν η 20η σεζόν στην ιστορία της Euroleague, θα είναι η πλέον συναρπαστική.

Ο CEO της λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα, παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Euroleague Greece και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο νέο μονοπάτι που χαράσσει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι η εφετινή σεζόν (18 ομάδες, 4 επιπλέον αγωνιστικές και 7 «διαβολοβδομάδες») και το οποίο φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το ποιο θα είναι το τελικό format της κλειστής λίγκας που θα προκύψει στο προσεχές μέλλον.

Ο 60χρονος Καταλανός δικηγόρος, που στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας τηλεοπτικής συμφωνίας με τη NOVA (μέχρι το 2023), αποκάλυψε ότι η λίγκα βρίσκεται κοντά στην δημιουργία μίας συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα διέπει όλους τους όρους της λειτουργίας της και εξέφρασε την αισιοδοξία του για μελλοντική αδειοδότηση σε ομάδα του Λονδίνου, έτεινε χείρας συνεργασίας προς την FIBA και κατέστησε σαφές ότι το πλάνο των 20 ομάδων, που βρισκόταν στα σκαριά, δεν πρόκειται να προχωρήσει. Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.