Η Ένωση Παικτών Euroleague σε πρόγραμμα ανάπτυξης της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ

Gazzetta team
Η Ένωση Παικτών Euroleague σε πρόγραμμα ανάπτυξης της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ
Σημαντικές γνώσεις αποκόμισαν οι Κάιλ Χάινς, Τόρνικε Σενγκέλια και Μαρσελίνιο Χουέρτας, που έδωσαν το «παρών» σε σεμινάριο της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας.

«Στο πλαίσιος της συνεργασίας μεταξύ της Ένωσης Ευρωπαίων Παικτών και της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, τρία μέλη της ELPA συμμετείχαν στο NBPA Leadership Development Program, που έγινε στο Λας Βέγκας από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Παικτών Euroleague.

Οι Κάιλ Χάινς, Τόρνικε Σενγκέλια και Μαρσελίνιο Χουέρτας πήραν μέρος στο σημαντικό αυτό σεμινάριο κι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις κι εμπειρίες πάνω στην καριέρα τους και το μπάσκετ.

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σημαντικές πληροφορίες κι ευκαιρίες δικτύωσης, όσον αφορά θέματα, όπως το basketball operations, το scouting, τη free agency, το draft, αλλά και άλλες επιλογές σταδιοδρομίας στο άθλημα. Επίσης, το πρόγραμμα αυτό βοηθά και όσους έχουν αποσυρθεί από το μπάσκετ.

Ο Κάιλ Χάινς ανέφερε: «Το πρόγραμμα ήταν εκπληκτικό! Μάθαμε πως λειτουργούν τα front offices του ΝΒΑ, πως γίνεται το scout των παικτών, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με στελέχη του ΝΒΑ και να ανταλλάξουμε απόψεις. Επίσης, καταλάβαμε καλύτερα τη σημασία της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα αυτό σε όλους τους παίκτες, ώστε να αποκτήσουν περισσότερη γνώση στον τομέα του basketball operations».

Ο Τόρνικε Σενγκέλια δήλωσε: «Ως παίκτης, δεν είναι ποτέ νωρίς για να σκεφτείς την καριέρα σου μετά το μπάσκετ. Το NBPA Leadership Program μού έδωσε την ευκαιρία, όχι μόνο να μάθω πολλά, αλλά και να επανασυνδεθώ με παίκτες και στελέχη του ΝΒΑ. Είμαι μεγάλος υποστηρικτής αυτού του προγράμματος και αν οι παίκτες θέλουν να μάθουν περισσότερα για τα διοικητικά θέματα, μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή την συνεργασία της NBPA και της ELPA και να αρπάξουν την επόμενη ευκαιρία».

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας κατέληξε: «Οι μέρες που περάσαμε στο πρόγραμμα μας έδωσαν μια ξεκάθαρη εικόνα του τι χρειάζεται για να γίνεις στέλεχος και μας έδωσαν ιδέες και λύσεις για το πως να χρησιμοποιήσουμε τις δεξιότητές μας και σε άλλους τομείς του κλάδου. Όλοι αποκομίσαμε πολύτιμες εμπειρίες, τις οποίες θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε με το τέλος της καριέρας μας. Είμαστε ευγνώμονες για αυτή την ευκαιρία κι ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.