Ο δρόμος του Προμηθέα για τη διάκριση στο EuroCup

Ο δρόμος του Προμηθέα για τη διάκριση στο EuroCup

Ο δρόμος του Προμηθέα για τη διάκριση στο EuroCup
Ο Προμηθέας Πατρών στοχεύει στη διάκριση στο EuroCup και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον απολογισμό των αντιπάλων του στα εθνικά πρωταθλήματα.

Ο Προμηθέας Πατρών άλλαξε ευρωπαϊκή στέγη, μετακομίζοντας στη διοργάνωση όπου φέτος συμμετέχουν τέσσερις πρώην νικητές της EuroLeague και επτά πρώην νικητές του EuroCup! Έπειτα, λοιπόν από μια ονειρεμένη σεζόν που συνδυάστηκε με την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του BCL και κορυφώθηκε με την παρουσία στους τελικούς της Basket League απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα διεκδικήσει τη διάκριση στο EuroCup όπου η Ελλάδα θα έχει ξανά εκπρόσωπο έπειτα από τρία χρόνια! Εξάλλου, ο διοικητικός ηγέτης των Πατρινών, Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι μεγάλος στόχος του Προμηθέα είναι η συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της EuroLeague Basketball.

H σημερινή (12/7) κλήρωση στη Βαρκελώνη έφερε τους Πατρινούς αντιμέτωπους με τις Μακάμπι Ρισόν (Ισραήλ), την Ουλμ (Γερμανία), την Ανδόρα (Ισπανία), τη Μονακό (Γαλλία) και τη Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία). Η ομάδα που ξεχωρίζει στο γκρουπ με βάση την ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι αναμφίβολα η Βίρτους Μπολόνια του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία κατέκτησε πέρσι το Basketball Champions League, μετρώντας επίσης δυο τίτλους EuroLeague, ένα Saporta κι ένα EuroChallenge, 15 πρωταθλήματα και οκτώ κύπελλα Ιταλίας. Τη σεζον που ολοκληρώθηκε τερμάτισε στην 11η θέση της Serie A με ρεκόρ 15-15, έχοντας στο ρόστερ της τον νυν ερυθρόλευκο Κέβιν Πάντερ, τον πρώην παίκτη του Πανιώνιου, Ντέγιαν Κράβιτς και τους Ιταλούς διεθνείς Πιέτρο Αραντόρι και Τζιαμπάολο Ρίτσι.

Από κει και πέρα, ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει την Ανδόρα, την ισπανική ομάδα όπου έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Μπόγρης και Βλάντο Γιάνκοβιτς και πέρσι τερμάτισε στην 10η θέση της Liga Endesa με ρεκόρ 16-18. Αντίπαλος των Πατρινών θα είναι, επίσης η Μονακό που έφτασε ως τους τελικούς της γαλλικής λίγκας κι έχασε τον τίτλο από τη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ. Οι Μονεγάσκοι κράτησαν στο ρόστερ τους τον Ντι Μποστ κι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ντίλαν Ένις. Τον όμιλο του Προμηθέα συμπληρώνουν η Μακάμπι Ρισόν, 6η στην ισραηλίτικη Winner League και η Ουλμ που είχε ρεκόρ 20-14 στην Bundesliga, τερμάτισε 6η στη regular season και αποκλείστηκε στα προημιτελικά με sweep από την Άλμπα Βερολίνου.