Κάιλ Χάινς: Το παιδί από το Σίκλερβιλ του Νιου Τζέρσεϊ, κατέκτησε την Ευρώπη (vids)

Κάιλ Χάινς: Το παιδί από το Σίκλερβιλ του Νιου Τζέρσεϊ, κατέκτησε την Ευρώπη (vids)
H Euroleague Greece γράφει για τον Κάιλ Χάινς ο οποίος λογίζεται πλέον ως ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κάθε παιδί που μεγαλώνει στις ΗΠΑ και παίζει μπάσκετ ονειρεύεται να αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Το ύψος του Κάιλ Χάινς καθώς επίσης και το χαμηλής δυναμικότητας πανεπιστήμιο του, δεν του επέτρεψε να επιλεγεί στη διαδικασία του ντραφτ.

Το 22άχρονο παιδί από το Σίκλερβιλ του Νιου Τζέρσεϊ πήρε μία βαλίτσα και πέρασε τον Ατλαντικό για χάρη του Αντρέα Τρινκιέρι και της Βανόλι. Το πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας αποδείχθηκε ο καλύτερος προάγγελος για όσα θα ακολουθούσαν.

Πάντα με τον ίδιον τρόπο. Ένα βήμα τη φορά.

Βανόλι, Μπάμπεργκ, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ…

Ο μοναδικός ξένος που μετρά 4 Euroleague.

Ο μοναδικός ξένος που από το 1988 που ξεκίνησαν τα Final 4 έχει πανηγυρίσει με δύο ομάδες από δύο φορές τον τίτλο.

Στις 27/10/2010 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Μπάμπεργκ με 73-61. Εκείνο το βράδυ ο Κάιλ Χάινς είχε σμπαραλιάσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων» είτε τον μάρκαρε ο Γιάννης Μπουρούσης είτε ο Ράσο Νεστέροβιτς.

Εκείνο το βράδυ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε μέσα του πως αυτό ο παίκτης θα αγωνιζόταν την επόμενη σεζόν για αυτόν κι ας απείχε η μεταγραφική περίοδος περίπου 8 μήνες.

Ο Κάιλ Χάινς ήρθε στον Ολυμπιακό, έδωσε την ψυχή του για αυτόν, πανηγύρισε back to back την Euroleague, δέθηκε με τον κόσμο της ομάδας και αποχώρησε για το λογικό.

Η ΤΣΣΚΑ του πρόσφερε σχεδόν διπλάσια χρήματα από όσα εκτιμούσαν οι Αγγελόπουλοι με αποτέλεσμα να μετακομίσει σε πιο ψυχρά κλίματα.

Στα έξι χρόνια παραμονής του στην ομάδα του «στρατού», ο Κάιλ Χάινς εξελίχθηκε στον ηγέτη της ομάδας. Μπορεί όλη η λάμψη του σταρ να πήγαινε στους Τεόντοσιτς και ΝτεΚολό, ωστόσο η δουλειά του «Sir Hines» στα αποδυτήρια και στο παρκέ είναι ανεκτίμητη.

Το παιδί από Σίκλερβιλ του Νιου Τζέρσεϊ λογίζεται πλέον ένας από τους κορυφαίους Αμερικανούς στην ιστορία της Euroleague.