Η Εφές διαχειρίστηκε άριστα την φετινή της επιτυχία στην Euroleague

Η Εφές διαχειρίστηκε άριστα την φετινή της επιτυχία στην Euroleague

Η Εφές διαχειρίστηκε άριστα την φετινή της επιτυχία στην Euroleague
Η Euroleague Greece αναλύει την τέλεια λειτουργία της διοίκησης της Αναντολού Εφές μετά τον χαμένο τελικό στην Βιτόρια.

Η Αναντολού Εφές έπαιξε σε Final 4 μετά από πάρα πολλά χρόνια. Υπήρχαν αρκετές σεζόν που απλά η ομάδα δεν είχε την ποιότητα να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε αυτό. Τις τελευταίες σεζόν κάθε καλοκαίρι πρωταγωνιστούσε στις μεταγραφές, έπαιρνε σπουδαίους παίκτες, αλλά πάλι δεν τα κατάφερνε λόγω νοοτροπίας.

Πλέον η Εφές φαίνεται πως αλλάζει. Δεν αναφερόμαστε τόσο στην άκρως πετυχημένη της πορεία μέχρι και τον τελικό της φετινής Euroleague, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο τη διαχειρίστηκε.

Ο Εργκίν Αταμάν μετά τη λήξη του τελικού ανέφερε «όλοι οι παίκτες θα μείνουν και του χρόνου»… και το εννοούσε.

Με την επιστροφή της ομάδας στην Κωνσταντινούπολη μέσα σε διάστημα τριών ημερών η Εφές ανανέωσε με τους Αταμάν, Μπαλμπάι, Σίμον, Ντάνστον, Μίτσιτς ενώ διαθέτουν συμβόλαιο οι Μοερμάν και Μπομπουά.

Η τουρκική ομάδα επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Έκπε Γιούντο ενώ έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τα «τεσσάρια» της Μπάγερν (Ουίλιαμς και Λούτσιτς) και τον Ο' Μπράιαντ (Μακάμπι).

Η διοίκηση της Αναντολού δεν άφησε τους παίκτες της να βγουν στην αγορά και να δουν «πόσο πιάνουν». Φρόντισε αφενός να τους ανταμείψει με καλύτερους οικονομικούς όρους και αφετέρου να τους δείξει την επόμενη κιόλας μέρα πόσο σεβάστηκε την προσπάθειά τους.

Κλειδί για την ομάδα που θα δούμε την ερχόμενη σεζόν φυσικά είναι η παραμονή ή όχι του Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στο ΝΒΑ (αγωνιζόταν στους Σέλτικς), αλλά θα ήθελε να το κάνει έχοντας χρόνο συμμετοχής.

Ακόμη είναι νωρίς για να δει τις διαθέσεις των ομάδων του ΝΒΑ, ωστόσο η Εφές του έχει ξεκαθαρίσει πως θα τον περιμένει όσο χρειαστεί αρκεί να υπογράψει σε αυτήν αν δεν παρουσιαστεί ευκαιρία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Χωρίς αμφιβολία η Εφές έχει αλλάξει τρόπο σκέψης. Κάθε καλοκαίρι άλλαζε το 70% του ρόστερ της με αποτέλεσμα το «δέσιμο» των νέων παικτών να παίρνει χρόνο.

Φέτος κινείται στην σωστή κατεύθυνση και όλα δείχνουν πως θα παρουσιάσει παρόμοιο πρόσωπο με αυτό που μας έδειξε τη σεζόν 2018-19 στην Euroleague.