Παπαλουκάς και Διαμαντίδης φιλοξενούν την EuroLeague Academy

Gazzetta team
Παπαλουκάς και Διαμαντίδης φιλοξενούν την EuroLeague Academy
Μετά το Τελ Αβιβ και την Κωνσταντινούπολη, η EuroLeague Academy κάνει... στάση στην Ελλάδα, με τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη να είναι οι οικοδεσπότες του event.

Φυσικά το μεγάλο και τελευταίο event της EuroLeague Academy θα λάβει χώρα στο περιθώριο του Final 4 στην Βιτόρια.

Ουσιαστικά ο στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι να πάρουν μέρος αγόρια και κορίτσια σε ανταγωνιστικές προπονήσεις, όπως επίσης και για την προώθηση των δεξιοτήτων και αξιών της ζωής, οι οποίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των παικτών της EuroLeague, των προπονητών και όλων όσων υποστηρίζουν τα εν λόγω τουρνουά.

Στα τουρνουά στην Ελλάδα παίρνουν μέρος παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2007 και αργότερα, ενώ σε στις οκτώ ομάδες υπάρχουν αγόρια και κορίτσια. Σε πρώτη φάση χωρίζονται σε δύο ομίλους και οι δύο πρώτοι θα προχωρήσουν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στις 21 και 23 Μαΐου. Όλα τα ματς θα διεξαχθούν στο Eurohoops Dome.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε ότι «μου άρεσε που είδα τα κορίτσια και τα αγόρια να παίζουν μπάσκετ φορώντας τις φανέλες της EuroLeague. Θέλουμε να βλέπουμε παιδιά αυτής της ηλικίας να χαμογελάνε και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους, και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους δίνουμε την ευκαιρία».

Από την άλλη, ο Θοδωρής Παπαλουκάς εξήγησε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την τη διεξαγωγή της Euroleague Academy. Μου αρέσει πολύ το εν λόγω έργο και το υποστηρίζω γιατί πιστεύω ότι μέσω τέτοιων δραστηριοτήτων, τα παιδιά έρχονται κοντά στο μπάσκετ. Η συμβουλή μου σε αυτά τα παιδιά είναι να διασκεδάσουν και να απολαύσουν το παιχνίδι».