Μπράντον Ντέιβις: MVP με συμβόλαιο $500.000!

Μπράντον Ντέιβις: MVP με συμβόλαιο $500.000!

Μπράντον Ντέιβις: MVP με συμβόλαιο $500.000!
Ο Μπράντον Ντέιβις κάνει θραύση με τη φανέλα της Ζάλγκιρις και η EuroLeague Greece γράφει για το συμβόλαιο του Αμερικανού που αντιμετωπίζει την EuroLeague σαν μια γρήγορη παρτίδα σκάκι κι εξηγεί ότι το να παίζεις για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι σουρεάλ!

Ο... σεναριογράφος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει μια θαυμάσια αίσθηση ανάπτυξης κόσμου και χαρακτήρων στη δική του Ζάλγκιρις. Όλα τα στοιχεία εισάγονται όσο ακριβώς χρειάζεται ώστε να βοηθούν την πλοκή, να βγάζουν νόημα αλλά και να μοιάζουν αρκετά ιντριγκαδόρικα για τον θεατή. Για την ακρίβεια, για τους 14.737 φιλάθλους που βρέθηκαν φέτος στις εξέδρες της Žalgirio Arena, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στην EuroLeague και κάνοντας sold out στις 10 από τις 15 εντός έδρας αναμετρήσεις των Λιθουανών! Όμοια είναι η προσέγγιση και για τους ίδιους τους χαρακτήρες που έρχονται με μανία και αφοσίωση για να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές αυτής της περιπέτειας που ολοκληρώθηκε με τις έξι σερί νίκες στο φινάλε της regular season -μεταξύ αυτών σε Τελ Αβίβ, Φάληρο, Μαδρίτη και την πρόκριση στα playoffs. Αν, λοιπόν, ο Σάρας είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που αφορά τη Ζάλγκιρις, ο... οδοστρωτήρας Μπράντον Ντέιβις είναι το απόλυτο οπτικό εφέ στο παιχνίδι της ομάδας του.

Η διαδικασία για το συμβόλαιο με τη Ζάλγκιρις

Ο άλλοτε NBAer αμείβεται με $500.000 ετησίως κι έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους σέντερ της διοργάνωσης, αποτελώντας μια από τις ατραξιόν στα παιχνίδια των Λιθουανών που προνόησαν κι επέκτειναν τη συνεργασία τους ως το καλοκαίρι του 2020.

«Οι διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο ανάμεσα στον ατζέντη μου και τη Ζάλγκιρις άρχισαν όταν ολοκληρώθηκε η περσινή regular season, πριν από τους αγώνες με τον Ολυμπιακό. Η αρχική συμφωνία ήταν για 1+1 χρόνια, πράγμα που σημαίνει πως έπειτα από τον πρώτο χρόνο είχαμε option για τη δεύτερη σεζόν. Νομίζω ότι τους άρεσε το στιλ παιχνιδιού μου. Αντί για την ενεργοποίηση του +1, μού πρότειναν διετές συμβόλαιο που δεν μπορούσα να... προσπεράσω. Εξάλλου αγαπώ το Κάουνας, είναι ένα απίθανο μέρος για να ζεις και να παίζεις μπάσκετ. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από αυτό! Είτε μιλάμε για τους φιλάθλους, είτε για τις εγκαταστάσεις» παραδέχθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο JMoneySports.com.

Ο Ντέιβις ζει την καλύτερη ζωή που μπορεί στο Κάουνας. «Μου θυμίζει πολύ τη Γιούτα. Ο καιρός είναι παρόμοιος και οι άνθρωποι είναι ευγενικοί. Οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά, ή τουλάχιστον αυτοί που ξέρω. Ήμουν τυχερός διότι πέρασα κάποια χρόνια στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Μονακό όμως η Λιθουανία είναι ένα... κρυφό κόσμημα».

Η EuroLeague είναι σαν μια γρήγορη παρτίδα σκάκι

Ο Ντέιβις (2μ.06, 1991) γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια βγάζει το ψωμί του στην Ευρώπη, αρχικώς με τη Ροάν (2014-15) κι εν συνεχεία με τις Βαρέζε (2015-16), Μονακό (2016-17) και Ζάλγκιρις. Το 2017-18 έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αποτελώντας μέλος της ομάδας που επέστρεψε στο Final 4 έπειτα από δυο δεκαετίες και σοκάροντας τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο ίδιος περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο το επίπεδο της EuroLeague, εξηγώντας πως «πρόκειται σαν μια γρήγορη παρτίδα σκάκι όπου οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος στον στρατηγικό σχεδιασμό και την επίθεση. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, υπάρχουν όμως και οι NBAers που δεν μπορούν να επιβιώσουν στην EuroLeague».

O ίδιος, πάντως, δείχνει να ανταπεξέρχεται στον ρόλο του ως βασικός σέντερ της Ζάλγκιρις, έχοντας 14.4 πόντους με 56% στο δίποντο, 5.7 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4.4 κερδισμένα φάουλ και 1.9 λάθη στα 24:27 λεπτά που μένει στο παρκέ σε 30 συμμετοχές στη διοργάνωση. Σε σύνολο 30 αγώνων πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων στους 25 εξ αυτών, κάνοντας τρία double-doubles. Κατέκτησε, δε, τον τίτλο του MVP της 23ης και της 30ής αγωνιστικής, αποτελώντας τον πιο εύστοχο παίκτη στα δίποντα (158)!

Αποκλείστηκε επειδή... έκανε σεξ με την κοπέλα του

Η πιο περίεργη ιστορία σε ό,τι αφορά τον Μπράντον Ντέιβις και τη διαδρομή του αφορά την τιμωρία που του επιβλήθηκε το 2011 επειδή έκανε σεξ με την κοπέλα του! Το... λάθος του ήταν ότι αγωνιζόταν στο κολέγιο Μπράιχαμ Γιανγκ, στο οποίο οι προγαμιαίες σεξουαλικές επαφές θεωρούνται ταμπού κι έτσι υποχρεώθηκε να μείνει εκτός δράσης σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν ενώ ήταν πρώτος ριμπάουντερ και τρίτος σκόρερ της ομάδας του. «Ο Ντέιβις είναι Μορμόνος, φοίτησε σε σχολείο Μορμόνων, γνώριζε τους κανονισμούς ωστόσο τους παραβίασε κι έτσι οι υπεύθυνοι ακολούθησαν τις αρχές» ανέφερε ο αρθρογράφος του ESPN, Πατ Φορντ. Ειρήσθω εν παρόδω, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαγορεύει το προγαμιαίο σεξ, το αλκοόλ, τον καπνό, το τσάι, τον καφέ και τα... μούσια! «Αυτοί είμαστε. Οι περισσότεροι που έρχονται σε αυτό το σχολείο κατανοούν από την αρχή τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν» επισήμανε ο αθλητικός διευθυντής του BYU, Τομ Χόλμο.

Είναι σουρεάλ να παίζεις για τον Γιασικεβίτσιους!

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι το προπονητικό υβρίδιο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ουδέποτε υπήρξε λάτρης των ημίμετρων. Μαθήτευσε δίπλα στον Ζοτς όσο ήταν ακόμα παίκτης και τώρα που είναι προπονητής, εφαρμόζει κατά γράμμα τις διδαχές του. «Είναι σουρεάλ να παίζεις για τον Γιασικεβίτσιους! Είναι ένας θρύλος στην Ευρώπη. Όπου κι αν πάμε, έχει φαν! Ακόμα και σε αντίπαλες έδρες τον σέβονται. Τον χειροκροτούν στα περισσότερα γήπεδα. Οι φίλαθλοι εδώ είναι απίστευτοι και λατρεύουν το μπάσκετ». Πλέον η Ζάλγκιρις έχει μπροστά της τις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε και ο Ντέιβις δηλώνει τυχερός που τα πράγματα πάνε όπως ακριβώς τα περίμενε: «Παίζω με αυτοπεποίθηση κι ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Νιώθω καλά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».