Όλη η αλήθεια για το Final 4 του 2020

Όλη η αλήθεια για το Final 4 του 2020
Η EuroLeague Greece αποσαφηνίζει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το Final 4 του 2020.

Το ΟΑΚΑ αποτελεί έναν εκ των πιθανών προορισμών για τη διεξαγωγή του Final 4 της EuroLeague το 2020 ωστόσο πρόσφατο δημοσίευμα από το Ισραήλ ανέφερε πως η υποψηφιότητα της χώρας μας έχει υποχωρήσει αφού «οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα και η οικονομική κρίση έχουν κάνει την ελληνική κυβέρνηση να "παγώσει" το θέμα».

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως οι υποψηφιότητες της Γαλλίας και της Λιθουανίας παίρνουν... κεφάλι στην κούρσα για την ανάληψη της σπουδαίας διοργάνωσης. Το Παρίσι έχει αναλάβει το Final 4 τέσσερις φορές (1991, 1996, 2001, 2010) ενώ οι Λιθουανοί έκαναν ρεκόρ προσέλευσης στην EuroLeague έχοντας 14.737 φιλάθλους στους αγώνες της Ζάλγκιρις στη Zalgirio Arena φέτος.

Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα και το Παρίσι παραμένουν σε διαπραγματεύσεις με την EuroLeague Basketball, θέτοντας επί τάπητος πολλές λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση. Οι επαφές έχουν προχωρήσει δίχως να έχει ληφθεί απόφαση για την πόλη που θα πάρει τη σκυτάλη από τη Βιτόρια και θα αναλάβει τη διεξαγωγή του επόμενου Final 4.

Η περίπτωση του Κάουνας έρχεται ως τρίτη επιλεχούσα και όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και η πόλη που θα το αναλάβει θα ανακοινωθεί στο περιθώριο του Final 4 της Βιτόρια (17-19/5). Επίσης, εφόσον η υποψηφιότητα της Αθήνας δεν προχωρήσει για την επόμενη χρονιά, η Ελλάδα θα καταθέσει υποψηφιότητα και για το 2021.