Βατούτιν για μπάτζετ ομάδων: «Στα 25.8 εκατ. ευρώ ο μέσος όρος στη Euroleague»

Gazzetta team
Βατούτιν για μπάτζετ ομάδων: «Στα 25.8 εκατ. ευρώ ο μέσος όρος στη Euroleague»
Στην Ιταλία και το Μιλάνο είχαν συνάντηση οι μέτοχοι των ομάδων της Euroleague, με τον Αντρέι Βατούτιν να αποκαλύπτει το περιεχόμενο της συζήτησης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Αντρέι Βατούτιν που μίλησε και για τον μέσο όρο του μπάτζετ των ομάδων την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, ο οποίος ήταν στα 25.8 εκατ. ευρώ.

«Το σημαντικότερο μέρος της συνάντησης μιλήσαμε για τα οικονομικά ζητήματα. Αρχικά μιλήσαμε για την ανισορροπία στις οικονομικές δυνατότητες των ομάδων, αφού υπάρχουν 9 χώρες με διαφορετική οικονομική κατάσταση. Συνεχίζουμε την αναζήτηση μιας λύσης και ενός οικονομικού μοντέλου που θα εφαρμοστεί και θα ταιριάζει σε όλους τους συλλόγους. Την σεζόν που διανύουμε ο μέσος όρος των μπάτζετ των ομάδων της Euroleague ήταν στα 25,8 εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση επιβεβαίωσαν τους παλιούς περιορισμούς, σύμφωνα με τους οποίους, η μέγιστη συμμετοχή του ιδιοκτήτη στο μπάτζετ μιας ομάδας μπορεί να αποτελεί το 65% του προϋπολογισμού και ο κάθε σύλλογος δεν πρέπει να ξοδεύει περισσότερα από το ίδιο 65% του προϋπολογισμού για μισθούς παικτών και προπονητών.

Τα court seats που καθιερώνουν στα γήπεδα τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και άλλες ομάδες, θα είναι υποχρεωτικά και θα είναι δυνατό να προστεθει μια δεύτερη σειρά. Συζητήθηκαν θέματα εργασίας, όπως η ενοποιηση των γραμματοσειρών των ονομάτων και των αριθμών των παικτών στις φανέλες, όπως και των αυτοκόλλητων διαφημίσεων στο παρκέ, εξαιτίας των οποίων έχουμε μέχρι στιγμής πολλούς τραυματισμούς. Επίσης συζητήθηκαν προτάσεις της ένωσης παικτών.

Μια πιθανή αλλαγή μπορεί να έχει να κάνει και με τις ημερομηνίες. H regular season μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα από το συνηθισμένο και να τελειώσει λίγο αργότερα, έτσι ώστε οι 18 ομάδες της Euroleague να μην αναγκαστούν να έχουν παραπάνω από 7 διπλές εβδομάδες. Είναι πιθανό ο πρώτος αγώνας να γίνει στις 3 Οκτωβρίου και το Final 4 να διεξαχθεί στις 22-24 Μαΐου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνέλευση της Εuroleague τον Ιούλιο».