Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 29ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 29ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 29ης αγωνιστικής.

Η 29η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Τόνι Ντάγκλας είχε 26 πόντους με 7/10 βολές, 2/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 12 κερδισμένα φάουλ σε 29:13 συμμετοχής. Μάζεψε 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κι αναδείχτηκε MVP της 29ης αγωνιστικής. Αν και γενικότερα υπήρχαν άλλοι παίκτες που έπαιξαν καλύτερα από αυτόν και μάζεψαν περισσότερους βαθμούς στην αξιολόγηση, θα μπει στην κατηγορία και ο Ρούντι μόνο και μόνο για το απίστευτο τρίποντο νίκης απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Μάικ Τζέιμς που είχε 8 ποντους, αλλά με 1/8 σουτ κόντρα στη Φενέρ, σε ένα ματς που περίμεναν όλοι να πάρει την Αρμάνι στις πλάτες του. Κακό ματς και για τον Αξέλ Τουπάν που έμεινε άποντος κόντρα στη Ζαλγκίρις, έχοντας 0/4 σουτ και -5 στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Μεγάλο διπλό της Ρεάλ μέσα στο ΟΑΚΑ με το τρίποντο-προσευχή του Ρούντι, όμως η νίκη της αγωνιστικής είναι αυτή της Ζαλγκίρις κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Οι Λιθουανοί... δραπέτευσαν με το διπλό, διατήρησαν ζωντανές τις πιθανότητες τους για πρόκριση στα playoffs, ενώ από την άλλη έκαναν πολύ δύσκολο το έργο των Πειραιωτών.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Οι μόλις 9 ασίστ της Γκραν Κανάρια, οι 23/25 βολές της Φενέρ και οι 104 πόντοι, οι 31/36 βολές της ΤΣΣΚΑ, οι 102 πόντοι της Εφές με το 13/13 βολές.ι

Limit-up: Η Ζαλγκίρις είδε τις μετοχές της να ανεβαίνουν κι άλλο μετά την άνετη νίκη κόντρα στη Νταρουσάφακα την προηγούμενη αγωνιστική. Τεράστια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό και all in την τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Ρεάλ.

Limit-down: Ο Ολυμπιακός. Οι μετοχές των Πειραιωτών είναι σε ελεύθερη πτώση, καθώς πλέον μετρούν 8 ήττες στα τελευταία 10 ματς και... φλερτάρουν έντονα με τον αποκλεισμό από τα playoffs.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το ματς της αγωνιστικής ήταν στο ΣΕΦ, εκεί όπου ο Σάρας Γιασικέβιτσιους βελτίωσε την εξαιρετική παράδοση του κόντρα στον Ολυμπιακό και κέρδισε αδιαμφισβήτητα την μάχη των πάγκων από τον Ντέιβιντ Μπλατ. Πάει για το... θαυμα η Ζαλγκίρις, εκεί όπου όλα έμοιαζαν χαμένα.