Ναβάρο: Η Μπαρτσελόνα απέσυρε το θρυλικό «11», τον βράβευσε ο Ρέγιες! (vid)

Ναβάρο: Η Μπαρτσελόνα απέσυρε το θρυλικό «11», τον βράβευσε ο Ρέγιες! (vid)

Ναβάρο: Η Μπαρτσελόνα απέσυρε το θρυλικό «11», τον βράβευσε ο Ρέγιες! (vid)
Η Μπαρτσελόνα τίμησε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο με την ύψιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε έναν αθλητή, αποσύροντας σε μια φαντασμαγορική τελετή τη φανέλα του με το νούμερο 11 στην οροφή του Palau Blaugrana!

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο να λογίζεται ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, φιγουράροντας παράλληλα στην κορυφή της λίστας σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές και τους πόντους στην Euroleague, πρέπει να γυρίσουμε 22 χρόνια πίσω!

Στις 23 Νοεμβρίου 1997 ένας πιτσιρικάς 17 χρονών, 4 μηνών και 10 ημερών πατούσε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι το παρκέ του Palau Blaugrana κάνοντας το ντεμπούτο του στην Μπαρτσελόνα του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, του Αντρές Χιμένεθ και του Ευθύμη Ρεντζιά κόντρα στην Γρανάδα.

Ο Καταλανός γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 6/9 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 99-75, είναι ένας τύπος που βελτίωνε σιωπηλά ένα όπλο που θα τον έκανε ακαταμάχητο κι έπειτα από δυο δεκαετίες, θα του έδινε όλους τους τίτλους με τους «μπλαουγκράνα»!

Ο εμβληματικός αρχηγός των Καταλανών διένυσε πέρσι τα τελευταία μέτρα μιας σπουδαίας διαδρομής και η Μπαρτσελόνα απέδωσε τις δέουσες τιμές στον αρχηγό της πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο περιθώριο της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Το highlight της βραδιάς ήταν η βράβευση και η αγκαλιά από τον αρχηγό της Ρεάλ και επί χρόνια συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας, Φελίπε Ρέγιες ενώ στο παρκέ βρέθηκε και η οικογένεια του θρυλικού La Bomba! Ο Ναβάρο βούρκωσε όταν αναφέρθηκε στην οικογένειά του και ειδικά στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο...

Το νούμερο 11 βρίσκεται πλέον δίπλα στις φανέλες των Αντρές Χιμένεθ, Χουάν Αντόνιο Σαν Επιφάνιο, Νάτσο Σολοθάμπαλ και Ρομπέρτο Ντουένιας.