Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ κόντρα στο παρελθόν του (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ κόντρα στο παρελθόν του (vids)
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ θα αντιμετωπίσει απόψε (8/2, 19:00) τη Ρεάλ για έκτη φορά στην καριέρα του και EuroLeague Greece γράφει για τις σχέσεις του Chacho με τη «Βασίλισσα» και τον Ρούντι Φερνάντεθ, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη Μαδρίτη και το Πόρτλαντ.

«Ο Σέρχι είναι ένας από μας, μάς έχει προσφέρει τόσες χαρές! Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί και έχουμε μια σπουδαία σχέση. Ο Chacho είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ και αξίζει τον σεβασμό» ανέφερε σχετικά ο Πάμπλο Λάσο για τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ο οποίος είναι το κεντρικό πρόσωπο στο πιο εμπορικό παιχνίδι της βραδιάς στην EuroLeague με βάση τη θέση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ρεάλ στην κατάταξη. Η ουσία βέβαια για τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης δεν θα είναι μόνο αυτή αλλά επίσης το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει την ομάδα όπου πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του.

Με τη φανέλα της «Βασίλισσας», ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ δεν πέρασε απλά μία εξαετία (2010-'16) της καριέρας του, πέρασε πολλά περισσότερα. Στη Μαδρίτη βρήκε την ασφάλεια, την ηρεμία και τη σιγουριά που αναζητούσε έπειτα από τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ και 290 συμμετοχές με τους Μπλέιζερς, τους Κινγκς και τους Νικς. Όταν λοιπόν η ισπανική ομάδα απηύθυνε το κάλεσμα της επιστροφής, αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και ένα χαμόγελο, που τον συνόδευε μέχρι την τελευταία του στιγμή στη Μαδρίτη. Ως μέλος της Ρεάλ άλλωστε είχε αναδειχθεί MVP της EuroLeague το 2014, σε μια χρονιά που πάντως ολοκληρώθηκε άδοξα για εκείνον και τους συμπαίκτες του, λόγω της ήττας στον τελικό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η μεγάλη στιγμή ήλθε την επόμενη σεζόν, κατακτώντας τον τίτλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό για τη Ρεάλ που επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια.

Υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη πλέον, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής. Παρεμπιπτόντως, η περσινή αναμέτρηση στη Μαδρίτη μεταξύ της Ρεάλ και της ΤΣΣΚΑ ήταν η πρώτη κόντρα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τη Ρεάλ έπειτα από 11 χρόνια! Για την ακρίβεια, η πρώτη μετά από τις 12 Μαρτίου 2006, όταν ακόμη φορούσε τη φανέλα της Εστουδιάντες. Στην εντός έδρας ήττα των «φοιτητών», σε μία από τις τελευταίες του παραστάσεις πριν κάνει την πρώτη απόπειρα για το ΝΒΑ, είχε 13 πόντους (με 2/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 21'21'' συμμετοχής.

Συνολικά, μόλις έξι φορές έχει βρεθεί απέναντι στη «Βασίλισσα», έχοντας πανηγυρίσει σε δυο περιπτώσεις. Λογικό αν σκεφτεί κάποιος πως για σχεδόν μία δεκαετία βρισκόταν είτε στο δικό της γήπεδο, είτε σε αυτά του ΝΒΑ. Ο Πάμπλο Λάσο θα δει απέναντι ένα από τα αγαπημένα του παιδιά, με τον Ισπανό γκαρντ να παραδέχεται σε παλαιότερη συνέντευξή του τον λόγο που υπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ και όχι στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 2017: «Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν συζητήσεις της Ρεάλ με τον ατζέντη μου ενώ οι σχέσεις με το κλαμπ ήταν πάντα εξαιρετικές. Έχω πολλούς φίλους στη Μαδρίτη, νιώθω άνετος κι ευτυχισμένος εκεί όμως όταν αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη, ουσιαστικά οι θέσεις εκεί ήταν κλεισμένες. Η πρόταση της ΤΣΣΚΑ ήλθε στο κατάλληλο timing και τα υπόλοιπα είναι ιστορία».

Παράλληλα ο Ισπανός γκαρντ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ρούντι Φερνάντεθ, με τον οποίο έχουν παίξει μαζί στη Ρεάλ Μαδρίτης, τους Μπλέιζερς και φυσικά την εθνική Ισπανίας. Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες στη «ρόχα» που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας κόντρα στην Ελλάδα, αντάμωσαν το 2008 στο Πόρτλαντ, οι δρόμοι τους χώρισαν το 2009 ενώ το 2012 ενώθηκαν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2014 συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague και την επόμενη σεζόν έφτασαν ως το τέλος της διαδρομής, έχοντας καθοριστική συμβολή στην επιστροφή της Βασίλισσας στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 20 χρόνια.