Ο Ολυμπιακός έχει να χάσει μία δεκαετία στο Τελ Αβίβ (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Ολυμπιακός έχει να χάσει μία δεκαετία στο Τελ Αβίβ (vids)
Ο Ολυμπιακός παίζει απόψε στο Τελ Αβίβ, σε ένα γήπεδο στο οποίο τελευταία φορά ηττήθηκε τη σεζόν 2008-09. Αποστολή-Τελ Αβίβ: Κων/νος Μελάγιες.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι σε μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες θέλουν να παραμείνουν κοντά στην 4η θέση που προσφέρει πλεονέκτημα έδρας ενώ η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου σε αυτές που οδηγούν στα playoffs.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως αισθάνονται αρκετά καλά στο συγκεκριμένο γήπεδο αφού την τελευταία φορά που ηττήθηκαν ήταν μία δεκαετία πριν.

Η Μακάμπι τη σεζόν 2008-09 έχει νικήσει για τελευταία φορά στο γήπεδό της τον Ολυμπιακό όταν είχε επικρατήσει με 96-83. Σε εκείνο το ματς ο Κάρλος Αρόγιο είχε 20 πόντους και ο Λιόρ Ελιγιάχου είχε προσθέσει άλλους 18. Από τους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη είχε ξεχωρίσει ο Τζος Τσίλντρες με 15 πόντους κι ο Γιάννης Μπουρούσης (11π., 12ρ.).

Έκτοτε όμως ο Ολυμπιακός φεύγει πανηγυρίζοντας. Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί και όλες νίκησαν.

ΣΕΖΟΝ 2012-13

ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 77-78

Πολύ κρίσιμη αναμέτρηση για την ομάδα του Γιώργου Μαρτζώκα η οποία είχε ξεκινήσει άσχημα το Top 16 ενώ είχε και ψυχολογικό μειονέκτημα μιας και λίγες μέρες νωρίτερα είχε ηττηθεί στο ΣΕΦ με εκπρόθεσμο καλάθι του Μπόμπι Μπράουν. Τότε δεν υπήρχε instant replay όμως…

Η ιστορία παραλίγο να επαναληφθεί αφού και πάλι δέχτηκε εκπρόθεσμο καλάθι από τον Ντάρκο Πλάνινιτς το οποίος όμως δεν μέτρησε. Ουσιαστικά τότε ξεκίνησε η ανοδική πορεία της ομάδας η οποία στο τέλος κατέκτησε την Euroleague στο Λονδίνο.

Σε εκείνο το ματς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ήταν οι Βασίλης Σπανούλης (24π., 4ας., 1λ.) και Γιώργος Πρίντεζης (16π., 6ρ.).

ΣΕΖΟΝ 2016-17

ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 71-82

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν καταιγιστικός εκείνο το βράδυ και παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη πέρασε με άνετο τρόπο από την έδρα της Μακάμπι.

Για την ακρίβεια τέσσερις παίκτες σκόραραν τουλάχιστον 15 πόντους προσφέροντας μία σημαντική για τη βαθμολογία, νίκη. Ο Έρικ Γκριν σταμάτησε στους 16 πόντους, Γιώργος Πρίντεζης και Ματ Λοτζέσκι πρόσθεσαν από 15 έκαστος και ο Ντομινίκ Ουότερς άλλους 14.

ΣΕΖΟΝ 2017-18

ΜΑΚΑΜΠΙ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 68-69

Πολύ νωρίς στη σεζόν συναντήθηκαν πέρυσι οι δύο ομάδες στο Τελ Αβίβ με τους Πειραιώτες να παίρνουν δύσκολη νίκη με 68-69. Με τον Βασίλη Σπανούλη να βρίσκεται στα «πιτς» και τον Ολυμπιακό να μην έχει βρει ρυθμό, ανέλαβε δράση ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος τελείωσε με 21 πόντους (5/9δ., 3/5τρ., 2/4β.).

Στο τέλος η Μακάμπι είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη αλλά η άμυνα του Κώστα Παπανικολάου πάνω στον Νόρις Κόουλ τον εμπόδισε να σκοράρει.