Άβντια: «Κάνω τον Σφαιρόπουλο να με εμπιστεύεται περισσότερο»

Άβντια: «Κάνω τον Σφαιρόπουλο να με εμπιστεύεται περισσότερο»

Κάτια Πετροπούλου
Άβντια: «Κάνω τον Σφαιρόπουλο να με εμπιστεύεται περισσότερο»
Ο Ντένι Άβντια πρωταγωνίστησε στο Adidas Next Generation Tournament της Euroleague με την Μακάμπι U18 και μίλησε για τα βήματά του στο μπάσκετ και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Η Μακάμπι μπορεί να ηττήθηκε από την Ρεάλ στον τελικό (58-96) του ευρωπαϊκού τουρνουά μικρών ηλικιών της Euroleague, αλλά ο Ισραηλινός/Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ «μάγεψε» με τις εμφανίσεις του, καθώς ηγήθηκε στο σκοράρισμα (24.3π.), στις ασίστ (6.0), στα κλεψίματα (3.8) και στο σύστημα αξιολόγησης (31.5β.), ενώ ήταν δεύτερος στα ριμπάουντ (11.0).

Ο 18χρονος (τα έκλεισε στις 3 Ιανουαρίου) παίκτης αναδείχθηκε και στην καλύτερη πεντάδα του Adidas Next Generation Tournament και σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: «Είναι τιμή μου που ήμουν εδώ. Είναι καλό να παίρνω λεπτά συμμετοχής και να βιώνω αυτή την εμπειρία. Είναι μια απίστευτη διοργάνωση και είμαι περήφανος που ήμουν εδώ. Ρώτησα την ανδρική ομάδα της Μακάμπι αν μπορώ να συμμετέχω σε αυτή τη διοργάνωση και σέβομαι το ότι με άφησαν».

Όσο για το νεαρό της ηλικίας του, ανέφερε: «Νομίζω πως η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Δεν σκέφτομαι την ηλικία μου. Όταν παίζω με την ανδρική ομάδα, δεν σκέφτομαι πόσο νέος ή πόσο "αδύναμος" είμαι. Κάνω το παιχνίδι μου και ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο που αναπτύσσεται. Όλοι βελτιώνονται με διαφορετικές ταχύτητες. Δεν με ανησυχεί αυτό».

Ο Άβντια έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Μακάμπι στις 16/11/17, ενάντια στην Ιρόνι Νες Ζιόνα. Ήταν 16 ετών και 320 ημερών. «Ήμουν νευρικός, αλλά οι συμπαίκτες μου μού έδιναν την μπάλα, ήθελαν να σκοράρω κι είμαι ευγνώμων γι' αυτό».

Στις 22/11/18, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έδωσε την πρώτη ευκαιρία στην Euroleague, καθώς έκανε ντεμπούτο κόντρα στη Φενέρ, έπαιξε για 02:38 και έβαλε ένα καλάθι. Ο ίδιος υποστήριξε: «Εκεί δεν είχα άγχος. Είχα αυτοπεποίθηση. Μπήκα στο παιχνίδι με μεγάλη ετοιμότητα και μεγάλο κίνητρο. Δεν πήρα πολλά λεπτά συμμετοχής, αλλά έκανα το καλύτερο δυνατό κι είμαι ευγνώμων που σκόραρα. Είχε μεγάλη σημασία για μένα. Είναι μια ανάμνηση που θα μου μείνει για όλη μου τη ζωή».

Όσο για τη συνέχεια; «Κάνω ό,τι μπορώ. Δουλεύω σκληρά και βλέπω πως γίνομαι καλύτερος μέσα από τις προπονήσεις. Μέρα με την ημέρα βελτιώνομαι και κάνω τον προπονητή να με εμπιστεύεται περισσότερο. Προσπαθώ να παίζω καλύτερη άμυνα. Δεν ανησυχώ για το αν θα παίξω, αλλά δουλεύω κι είμαι ευγνώμων για τα λεπτά που παίρνω. Είναι σημαντικά και δεν ανησυχώ, θα έρθουν».