Σίνγκλετον: «Δεν μπορούσα να πιω νερό, ούτε ο Τζέιμς»!

Gazzetta team
Σίνγκλετον: «Δεν μπορούσα να πιω νερό, ούτε ο Τζέιμς»!
Η EuroLeague παρουσίασε την... non stop πορεία του Κρις Σίνγκλετον από το καλοκαίρι του 2015 ενώ ο Αμερικανός μίλησε για τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και το κοινό σημείο με τον Μάικ Τζέιμς!

Ο... μαραθώνιος για τον Κρις Σίνγκλετον άρχισε το καλοκαίρι του 2015, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν με την οποία έφτασε ως το Final 4 της EuroLeague και συμμετείχε σε 63 αγώνες. Από τη στιγμή, λοιπόν που η σεζόν με τη «Λόκο» ολοκληρώθηκε, ο Σίνγκλετον έπαιξε μπάσκετ στη β' κατηγορία της Κίνας με τη φανέλα της Anhui Wenyi. Για την ακρίβεια, φόρεσε τη φανέλα της σε 35 αγώνες ως τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς.

Αμέσως επέστρεψε στην Ευρώπη για την πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, καταγράφοντας 67 αγώνες στην EuroLeague και το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρακτικά, έδωσε 165 αγώνες ανάμεσα στον Οκτώβριο 2015 και τον Ιούνιο 2017, δίνοντας ένα παιχνίδι ανά 3.7 ημέρες για 18 συνεχόμενους μήνες σε δυο ηπείρους!

«Ήξερα τι έπρεπε να κάνω για να μείνω σε καλή κατάσταση. Από τη στιγμή που φτάνεις σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, μπαίνεις σε έναν ρυθμό που πρέπει να διατηρείς κάθε μέρα» εξήγησε ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα αναδείχτηκε EuroLeague MVP τον Μάρτιο 2017, έχοντας καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Το σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι απέφυγε τραυματισμούς. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως το μεγάλο μυστικό του σε ό,τι αφορά τις αντοχές του ήταν η δουλειά που έκανε στη φυσική κατάσταση. «Πέρασα πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να δυναμώσω τα γόνατά μου, έκανα βάρη, δούλεψα την πλάτη μου και προσπάθησα να είμαι σίγουρος ότι η σπονδυλική στήλη μου είναι ΟΚ».

Αποκάλυψε, δε, πως «δεν μου άρεσε το νερό! Δεν μπορούσα να πιω καθόλου! Μπορούσα να πιω οτιδήποτε άλλο... Ισοτονικά, χυμό πορτοκάλι, γάλα... Τα πάντα εκτός από νερό! Πάντως έμαθα ότι είναι σημαντικό ώστε να μείνω ενυδατωμένος. Ο Μάικ Τζέιμς είχε το ίδιο θέμα, όμως νομίζω ότι άρχισε να πίνει πολύ νερό τους τελευταίους μήνες».

Ο Σίνγκλετον μίλησε για τη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό. «Επικοινώνησαν μαζί μου για πρώτη φορά τον Ιούλιο. Κρατήσαμε επαφή αρκετά συχνά. Ήταν επίμονοι, με ήθελαν πραγματικά. Το Μιλάνο και η Μπαρτσελόνα επίσης με προσέγγισαν όμως αποφάσισα να έλθω στην Ελλάδα. Είχα 10 μέρες άδεια πριν έλθω στον Παναθηναϊκό και ένιωσα αμέσως σαν στο σπίτι μου. Η ομάδα και οι φίλαθλοι με έκαναν να νιώσω άνετα και πέρασα υπέροχα».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Έκανα μια απίθανη χρονιά στη Λόκο, αφού φτάσαμε στο Final 4. Ήταν η ομάδα του Μάλκολμ Ντιλέινι... Είχαμε επίσης τον Άντονι Ράντολφ, που έκανε επίσης εξαιρετική χρονιά, τον Ντρέιπερ... Ήμουν ο έκτος παίκτης.... Ο Ράντολφ έκανε την breakout χρονιά του κι εγώ πίστεψα ότι μπορούσα να κάνω περισσότερα»!