Νταρουσάφακα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-80

Βασίλης Βλαχόπουλος
Νταρουσάφακα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-80
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βίωσε μία από τις πιο πενιχρές βραδιές της σε παραγωγικότητα έξω από τα 6,75, είχε 2/14 προσπάθειες αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να περάσει εμφατικά από την έδρα της Νταρουσάφακα καθώς επικράτησε με 65-80

Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν η 3η πιο εύστοχη ομάδα της Euroleague έξω από τα 6,75 με ποσοστό ευστοχίας 41.6%. Απέναντι στην Νταρουσάφακα είδε το ποσοστό της να κατρακυλάει στο 14.3%, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει τη νίκη, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στην πρώτη περίοδο. Αμυντικά κράτησε την Νταρουσάφακα χωρίς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, στην επίθεση είχε 11/13 σουτ δύο πόντων, «χτύπησε» με διαδοχικά pick n’ roll από τα οποία ο Οθέλο Χάντερ σημείωσε οκτώ πόντους και μετά το αρχικό 4-4, ξέφυγε με 4-15 έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά. Εκεί η τουρκική ομάδα βρήκε αναπάντεχα έναν ηγέτη, τον Ογκούς Σαβάς κι έτσι απέφυγε τα χειρότερα (16-25).

Η διαφορά έφτασε έως και στο +16 (18-34) για την ΤΣΣΚΑ έπειτα από περίπου 2:30 λεπτά στη δεύτερη περίοδο και θα μπορούσε να είχε… ξεφύγει αν η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έβαζε τα ελεύθερα μακρινά σουτ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Νταρουσάφακα η οποία πήρε από τους παγκίτες, αυτά που δεν της έδωσαν οι βασικοί. Χτύπησε στην κακή ατομική άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με κορυφαίο τον Οζμιζράκ (σημείωσε 11 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) μείωσε σε 27-36 μετά τα μισά της περιόδου, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 34-44 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του ίδιου παίκτη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού αλλά κάθε απόπειρα για να «τελειώνει» νωρίτερα το παιχνίδι έπεσε στο κενό. Γιατί προηγήθηκε με 39-54 στα μισά της 3ης περιόδου παίρνοντας πόντους από τον ΝτεΚολό, αλλά η αδυναμία της στο αμυντικό ριμπάουντ και οι πόντοι των Τούρκων από δεύτερες επιθέσεις, τους διατήρησαν στο παιχνίδι (49-60, 30’)

Έπειτα από περίπου τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξέφυγε με 51-67 έπειτα από καλάθι του Σέρχι Ροντρίγκεθ ο οποίος όμως αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή καθώς… ψιθύρισε κάτι στον Οζντεμίρογλου. Η πρώτη καταλογίστηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν, έπειτα από διάλογο του Ισπανού με τον Τούρκο παίκτη και αφού τον είχε… φιλοδωρήσει με μια αγκωνιά. Η απώλεια του Σέρχι δεν άλλαξε κάτι καθώς με όπλο τις συνεργασίες, η ΤΣΣΚΑ διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (56-73, 36’)

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με εξαίρεση την ατομική άμυνα στη δεύτερη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ ήλεγξε στο απόλυτο την αθλητικότητα της Νταρουσάφακα και στην επίθεση βασίστηκε στο υψηλό επίπεδο συνεργασιών της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Η τριάδα των ΝτεΚολό-Σέρχι και Κόρι Χίγκινς ήταν και πάλι όλα τα λεφτά για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Οθέλο Χάντερ τελείωσε όλες τις φάσεις που του… σέρβιραν οι συμπαίκτες του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Η Νταρουσάφακα θα μπορούσε να είχε πετύχει πολλά αν έπαιρνε μεγαλύτερες βοήθειες από τους ξένους της καθώς και χθες, ο Ντάγκλας ήταν μέτριος, ομοίως και ο Κιντ. Για την ΤΣΣΚΑ, o Άλεκ Πίτερς έχασε όλα τα ελεύθερα σουτ που βγήκαν γι’ αυτόν.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το υψηλό ποσοστό ευστοχίας (71.4%) της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στα σουτ δύο πόντων

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Νταρουσάφακα είχε πρόβλημα στην άμυνα δίχως την μπάλα, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 41.6% στα τρίποντα κατρακύλησε στο… 14.3%

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η τρομερή τάπα του Κοσούτ στον Κλάιμπερν στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 34-44, 49-60, 65-80