Τα 11 λεπτά ο 2ος μικρότερος χρόνος στην καριέρα του Σπανούλη!

Αντωνία Σπανού
Τα 11 λεπτά ο 2ος μικρότερος χρόνος στην καριέρα του Σπανούλη!
Ο Βασίλης Σπανούλης κόντρα στην Μπασκόνια αγωνίστηκε μόλις 11 λεπτά και αυτή είναι η δεύτερη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του που παίζει κάτω από 15 λεπτά στην Euroleague.

«Προφανώς το σημείο που έβαλε το τρίποντο ο Κώστας ο Βασίλης δεν ήταν στο παρκέ, αν ήταν είναι πολύ πιθανό να το έπαιρνε αυτός το σουτ. Σε αυτή την περίπτωση εγώ πιστεύω ότι δεν γίνεται ένας παίκτης να το κάνει συνέχεια αυτό γιατί τότε η αντίπαλη ομάδα θα είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει. Εννοείται ότι το τρίποντο του Κώστα ήταν εξαιρετικό και κρίσιμο, αλλά ο τρόπος που έπαιξε και πριν το σουτ και την άμυνα που έπαιξε ήταν εξαιρετικά. Όλοι θυμούνται το σουτ, αλλά εμείς ξέρουμε ότι αυτά που έκανε ο Κώστας ήταν η αιτία που κερδίσαμε ένα ματς το οποίο χάναμε με 9 πόντους.

Το πλάνο δεν ήταν να αγωνιστεί ο Βασίλης για 11 λεπτά. Προσπαθώ την ώρα του αγώνα να προσαρμόζομαι στις ανάγκες του ματς, όπως σήμερα θέλαμε μία πεντάδα με μεγαλύτερο "μέγεθος" και περισσότερο αμυντικογενή, όπως είχε γίνει και στο ματς με την Φενέρ το οποίο όμως το χάσαμε. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό να γίνεται και δύσκολα θα ξανασυμβεί. Στην καριέρα μου έχω κοουτσάρει πολλούς μεγάλους παίκτες και ο Βασίλης είναι ένας από τους καλύτερους απ' αυτούς, αλλά αν κρίνω να κάτσει κάποιος στον πάγκο είτε ο Βασίλης είτε ο οποιοσδήποτε αυτό θα γίνει».

Αυτή ήταν η απάντηση του Ντέιβιντ Μπλατ σε ερώτηση σχετικά με την χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη στο παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς, όπου ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» είχε 4 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 λάθη.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπαιξε κόντρα στην Μπασκόνια μόλις 11:00 και αυτός ο χρόνος ήταν δεύτερος πιο χαμηλός σε ολόκληρη την καριέρα του στην Euroleague.

Σε συνολικά 294 παιχνίδια που έχει παίξει με την φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο Σπανούλης έχει παίξει άλλη μια φορά 10:59 την σεζόν 2014/15 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα της σειράς των playoffs.

Οι αριθμοί που ακολουθούν τον Σπανούλη ακόμα και στα 37 του χρόνια στην Ευρώπη πάντως είναι εντυπωσιακοί. Σε ολόκληρη του την καριέρα ο Kill Bill, εκτός από αυτές τις δύο φορές, δεν έχει παίξει ποτέ κάτω από 15 λεπτά ποτέ ξανά, ενώ συνολικά και πάλι έχει αγωνιστεί κάτω από 20 λεπτά μόλις σε 18 παιχνίδια.

Το νούμερο είναι εξωφρενικά χαμηλό και δείχνει την ποιότητα ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην διοργάνωση.