Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 15ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 15ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 15ης αγωνιστικής.

Η 15η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το Όσκαρ θα πάει στον Τζόνι Ο’Μπράιαντ. Η Μακάμπι νίκησε την Αρμάνι Μιλάνο με 94-92 στο Τελ Αβίβ και ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 32 πόντους (7/8 βολές, 5/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 10 κερδισμένα φάουλ και 3 λάθη στα 31:14. Μάζεψε 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε μια απίστευτη εμφάνιση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Σέρχιο Γιουλ αποβλήθηκε στο ματς με τη Φενέρ, ενώ σημείωσε μόλις 2 πόντους με 1/4 σουτ και είχε -4 στην αξιολόγηση. Κακή εμφάνιση για τον Ισπανό γκαρντ.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 29% τρίποντα του Ολυμπιακού, το 60.9 % τρίποντα της Μακάμπι, τα 17 λάθη της Εφές, οι 96 πόντοι του Παναθηναϊκού και το 26% τρίποντα της Ζαλγκίρις.

Η νίκη της αγωνιστικής: Σίγουρα η νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν «μεταμορφωμένοι» προς το καλύτερο στο παρκέ του ΟΑΚΑ και κατάφεραν να φτάσουν σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο τους. Το 96-84 κόντρα στους Ρώσους τα λέει όλα.

Limit-up: Άλλη μια κατηγορία που συναντάμε τον Παναθηναϊκό. Το τριφύλλι είχε 3 νίκες στα τελευταία 9 ματς και μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν. Αλλαγμένος προς το καλύτερο, βελτιωμένος σε άμυνα και επίθεση, έδειχνε να άλλαξε τσιπάκι μετά από πολλές απογοητευτικές εμφανίσεις.

Limit-down: Οι μετοχές του Ολυμπιακού παρουσίασαν… πτώση. Η ομάδα του Μπλατ έκανε ένα από τα χειρότερα ματς της σεζόν απέναντι στην Νταρουσάφακα και γνώρισε μια ήττα που την πάει πίσω. Πριν από το ματς οι Τούρκοι είχαν μόλις μια νίκη στη διοργάνωση. Σίγουρα μια εμφάνιση που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα στον Πειραιά.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ρικ Πιτίνο παρουσίασε έναν εντυπωσιακό Παναθηναϊκό στο ντεμπούτο και κέρδισε την μάχη των πάγκων από τον Ιτούδη. Οι «πράσινοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έτρεξαν σε κάθε ευκαιρία, έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και είχαν μεγάλο ρεπερτόριο στην επίθεση τους, χτυπώντας με πολλούς τρόπους τους Ρώσους.