Το απόρθητο κάστρο μετατρέπεται σε... χάρτινο πύργο!

Το απόρθητο κάστρο μετατρέπεται σε... χάρτινο πύργο!

Γιώργος Κούβαρης
Το απόρθητο κάστρο μετατρέπεται σε... χάρτινο πύργο!
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει αισίως δύο ήττες σε έξι ματς του ΟΑΚΑ και η EuroLeague Greece κάνει την αντιπαραβολή με τα προηγούμενα χρόνια στην regular season, εξηγώντας ότι το μεγάλο όπλο της έδρας τείνει να εξαφανιστεί από πολύ νωρίς!

Μέχρι και πέρυσι, ο Παναθηναϊκός μπορεί να γνώριζε ήττες στα εκτός έδρας παιχνίδια και να παρουσιάζει εκ νέου την ίδια «παθογένεια» και φέτος, ωστόσο μέσα στο ΟΑΚΑ είχε τον τρόπο προκειμένου να φτάνει στις νίκες. Νίκες οι οποίες τον «γέμιζαν» με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και παράλληλα μετέδιδαν στον αντίπαλο τον... τρόμο κάθε φορά που περνούσε τη φυσούνα στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Κάτι που -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά τείνει να συμβεί το άκρως αντίθετο! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «πράσινοι» έχουν 5-6 ρεκόρ στην EuroLeague με έξι από τα 11 ματς εντός έδρας! Κάποια... άλλη εποχή το εν λόγω ρεκόρ θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν 7-4 έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρον την έδρα τους. Για παράδειγμα πέρυσι ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα του την 19η αγωνιστική της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Συγκεκριμένα τελείωσε την σεζόν με δύο ήττες στο σύνολο όσον αφορά τα παιχνίδια της regular season (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνουμε τις αναμετρήσεις των playoffs) ενώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2016-17) μόλις μία!

Εν ολίγοις με το νέο format της EuroLeague ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μόλις τρεις ήττες σε σύνολο 30 αγώνων! Ποσοστό επιτυχίας στο ΟΑΚΑ που έφτανε στο 90%! Άλλωστε η έδρα του ήταν εκείνη που τον έστειλε δύο συνεχόμενες φορές στα playoffs και ταυτόχρονα του χάρισε το πλεονέκτημα της έδρας και τις δύο σεζόν. Αν «σκαλίσουμε» λίγο ακόμα το παρελθόν και μείνουμε στην εξαετία που οι «πράσινοι» απέχουν από το Final 4 της EuroLeague, τις τρεις από τις έξι χρονιές είχαν περισσότερες από δύο ήττες στο ΟΑΚΑ. Την σεζόν 2013-14 όταν και μέτρησαν 8-4 ρεκόρ εντός έδρας και τις σεζόν 2012-13 (με 9-3 ρεκόρ) και 2014-15 (με 9-3 ρεκόρ επίσης).

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος το πόσο πολύ δυσκολεύει το έργο του «τριφυλλιού» προκειμένου να πάρει φέτος το εισιτήριο για τα playoffs της φετινής EuroLeague, αφού θα χρειαστούν περισσότερες εκτός έδρας νίκες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, εκτός και αν καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφο το ΟΑΚΑ από εδώ και στο εξής, έχοντας να υποδεχτεί ομάδες όπως η Ρεάλ, η ΤΣΣΚΑ, η Αρμάνι, η Εφές ή και η Μπασκόνια. Συνολικά αυτήν την εξαετία ο Παναθηναϊκός μέτρησε 63-15 ρεκόρ στο ΟΑΚΑ (σ.σ. ποσοστό επιτυχίας 81%), όπερ και σημαίνει ότι γνώριζε 2,3 ήττες κατά μέσο όρο κάθε χρονιά. Λεπτομέρεια: ΟΛΕΣ τις φορές πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά αποδεικνύοντας ότι δύναμη ήταν η έδρα του. Η τελευταία φορά που έμεινε εκτός 8άδας; Όταν, και με το παλιό ακόμα σύστημα, σε 8 συνολικά εντός έδρας ματς είχε 5-3 ρεκόρ (62%) την σεζόν 2009-2010.