Ο Κάρολ θα είναι on fire μέχρι να βγει στη σύνταξη (vids)

Ο Κάρολ θα είναι on fire μέχρι να βγει στη σύνταξη (vids)

Ο Κάρολ θα είναι on fire μέχρι να βγει στη σύνταξη (vids)
Στα 35 του χρόνια, ο Τζέισι Κάρολ παραμένει αποτελεσματικός για τη Ρεάλ Μαδρίτης και η EuroLeague Greece γράφει για τον τύπο που όταν βρει ρυθμό, είναι ασταμάτητος.

Τον περασμένο Οκτώβριο η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον 35άχρονο Τζέισι Κάρολ ως το 2020 σε μια κίνηση που δεν ενείχε το παραμικρό ποσοστό ρίσκου για την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας. Η «Βασίλισσα» απέκτησε τον Κάρολ το 2011 στην πρώτη μεταγραφική κίνηση επί ημερών του Πάμπλο Λάσο στην τεχνική ηγεσία και η παρουσία του στο WiZink Center συνδυάστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία των «blancos»! Ο κορυφαίος σουτέρ στην Ευρώπη σύμφωνα με τον Φαμπιάν Κοζέρ έχει κατακτήσει 16 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας καθοριστική συμβολή στον τελικό του Final 4 το 2015 κόντρα στον Ολυμπιακό. Πριν από δυο εβδομάδες πέτυχε 32 πόντους κόντρα στην Ανδόρα, στη μοναδική εφετινή ήττα των Μαδριλένων σε 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και μπήκε στο top-10 των κορυφαίων σουτέρ τριών πόντων στην ιστορία της ACB! Έπειτα από τέσσερις μέρες ήταν εκείνος που... ξέρανε τη Μακάμπι σκοράροντας 14 σερί πόντους στον αγώνα με την «ομάδα του λαού».

«Μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μέχρι να πάρει σύνταξη» εξήγησε ο Χοσέ Μανουέλ Μπεϊράν, ο βετεράνος φόργουορντ της Ρεάλ στη δεκαετίας των 70s. «Όλα έχουν να κάνουν με την πνευματική δύναμη» εξηγεί ο ίδιος ο Κάρολ, ο οποίος συνήθως δεν έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής όμως έχει ξεκάθαρο ρόλο. «Μπορεί να πάρει πέντε συνεχόμενα σουτ και να σουτάρει το έκτο με την ίδια αποφασιστικότητα. Είναι αυτό ακριβώς που προκαλεί φόβο στον αντίπαλό του» προσθέτει ο Μπεϊράν για τον Κάρολ! Μόνο κόντρα στην Ανδόρα ξεπέρασε τα 20 λεπτά συμμετοχής. Το παιχνίδι του είναι τόσο απλό, όσο και αποτελεσματικό. Φέτος έχει δοκιμάσει 72 τρίποντα στην ισπανική λίγκα και την EuroLeague κι έχει ευστοχήσει σε 30, αποτελώντας σημείο αναφοράς σε μια ομάδα που κάθε χρόνο ανεβάζει τις επιδόσεις της πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Επίσης είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον θρυλικό Ουέιν Μπράμπεντερ να παραδέχεται πως «ο Τζέισι συμπεριφέρεται σαν Ισπανός. Κινείται γρήγορα, δεν σταματά να κινείται, βάζει δύναμη στα πόδια του και εκτελεί. Έχει μια εντελώς διαφορετική μηχανική σε σχέση με άλλα στιλ, όπως αυτό του Κάρι»

Οι κορυφαίοι σουτέρ τριών πόντων στην ACB
1. Αλμπέρτο Ερέρος: 1.233
2. Χουάν Κάρλος Ναβάρο: 1.179
3. Άλεξ Μουμπρού: 901
4. Βέλιμιρ Περάσοβιτς: 882
5. Ράφα Μαρτίνεθ: 774
6. Ραούλ Πέρεθ: 770
7. Λουίς Μπούλοκ: 734
8. Ρούντι Φερνάντεθ: 721
9. Τζέισι Κάρολ: 712
10. Ράφα Γιοφρέσα: 712