Πασκουάλ: «Αυτά τα ντέρμπι είναι υπεράνω όλων μας»

Πασκουάλ: «Αυτά τα ντέρμπι είναι υπεράνω όλων μας»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Αυτά τα ντέρμπι είναι υπεράνω όλων μας»
Ο Τσάβι Πασκουάλ κλήθηκε να σχολιάσει την ευνοϊκή παράδοση που έχει απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ και εξήγησε ότι τίποτε από όλα αυτά δεν παίζει ρόλο σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι!

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία σημασία αν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα ματς δεν αφορούν στη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών» και συνέχισε: « Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους εμάς. Το παρελθόν είναι… παρελθόν. Αύριο σημασία θα έχει μόνο ποιος θα κερδίσει. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και ελπίζω να το απολαύσουμε».

Επίσης στάθηκε στο γεγονός ότι χαρακτήρισε το ματς με την Μπουντούτσνοστ «τελικός» λέγοντας: «Κάθε ματς στην EuroLeague είναι σαν τελικός. Για μας και το ματς με την Μπουντούτσνοστ ήταν έτσι μετά την ήττα μας από τη Ζάλγκιρις. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι πάντα ξεχωριστό και θέλουμε τη νίκη για να συνεχίσουμε νικηφόρα».

Όταν ρωτήθηκε για το πρώτο ντέρμπι του Παπαπέτρου κόντρα στην παλιά του ομάδα είπε: «Πάντα στην καριέρα σου μπορεί να αντιμετωπίσεις μια παλιά σου ομάδα. Θα είναι λίγο ιδιαίτερο για αυτόν, αλλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμος, θα βοηθήσει την ομάδα και θα απολαύσει το παιχνίδι».

Όσο για το γεγονός ότι πρέπει να βγουν και άλλοι παίκτες μπροστά, ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας, είπε: «Πάντα προσπαθώ να βρω λύσεις, σε άμυνα και επίθεση. Ποτέ δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Ο Παππάς, ο Λάνγκφορντ και ο Λεκαβίτσιους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι. Παίζουμε όλο και καλύτερα, αλλά δεν είμαστε αποτελεσματικοί σε βολές και τρίποντα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι. Κόντρα στον Προμηθέα κάναμε λίγα λάθη. Το βασικό μας πρόβλημα είναι στην επίθεση, αλλά πιστεύω πως θα το λύσουμε»