Όταν Λάσο και Γιασικεβίτσιους έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από το μπάσκετ (pics & vid)

Όταν Λάσο και Γιασικεβίτσιους έβαλαν τον άνθρωπο πάνω από το μπάσκετ (pics & vid)
Ο Πάμπλο Λάσο στην περίπτωση του Γκουστάβο Αγιόν πριν λίγες μέρες, ενήργησε όπως είχε κάνει το 2017 ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Αουγκούστο Λίμα.

Το μπάσκετ είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι μόνο που οι περισσότερες ομάδες της Euroleague κουβαλούν αφόρητη πίεση διότι πρέπει να κερδίζουν συνέχεια. Χωρίς δεύτερη σκέψη μία τέτοια είναι η Ρεάλ Μαδρίτης ενώ σε μικρότερο βαθμό είναι η Ζαλγκίρις.

Με αφορμή την αποψινή τους αναμέτρηση στο Κάουνας η Euroleague Greece στέκεται στον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίοι οι δύο προπονητές χειρίστηκαν ανθρώπινες καταστάσεις οι οποίες προέκυψαν ξαφνικά.

Για να σας βάλουμε λίγο σε κλίμα, κατά κάποιο τρόπο ο Πάμπλο Λάσο μιμήθηκε πριν λίγες μέρες τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι γονείς του Γκουστάβο Αγιόν είχαν ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα στο οποίο τραυματίστηκαν. Ο σέντερ της Ρεάλ τρελάθηκε μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Λάσο του έδωσε άδεια να αφήσει την ομάδα και α ταξιδέψει στο Μεξικό για να σταθεί στο πλευρό των γονιών του.

Δεν τον ενδιέφερε η απώλεια ενός σημαντικού παίκτη του μπροστά στο συναίσθημα του φόβου και της στεναχώριας που αισθανόταν ο Αγιόν.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, τον Μάιο του 2017 κι ενώ η Ζαλγκίρις διεκδικούσε μέσω playoffs το πρωτάθλημα Λιθουανίας η γυναίκα του Αουγκούστο Λίμα έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Ο Γιασικεβίτσιους χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε άδεια στον Λίμα να επισκεφτεί την πατρίδα του για να είναι δίπλα στη γυναίκα και το πρωτότοκο παιδί του.

Όταν ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο του απάντησε με μνημειώδη τρόπο λέγοντας μεταξύ άλλων πως, Έχεις παιδιά; Όταν θα αποκτήσεις παιδιά μικρέ θα καταλάβεις! Διότι αυτή είναι η πιο δυνατή εμπειρία στη ζωή ενός ανθρώπου. Ουάου, αυτή είναι μία πραγματικά καλή ερώτηση.

Πιστεύεις ότι το μπάσκετ είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή; Ένας ημιτελικός είναι σημαντικός; Ένας ημιτελικός, σημαντικός για ποιον; Την Ζαλγκίρις… Είδες τον αριθμό των φιλάθλων; Όταν δεις το πρώτο σου παιδί τότε θα καταλάβεις ποιο είναι το σημαντικό πράγμα στη ζωή. Έλα και πες μου τότε! Διότι καμία στιγμή στη ζωή δεν μπορεί να θεωρηθεί πιο μαγική από τη γέννηση ενός παιδιού. Πίστεψε με. Ούτε οι τίτλοι, ούτε τίποτα! Ο Λίμα βρίσκεται στα ουράνια από την ευτυχία και εμένα αυτό με κάνει χαρούμενο».

Ο Αουγκούστο Λίμα απάντησε σε ανάλογο ύφος, «Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Προπονητές και προπονητές. Αλλά αυτός ο άνδρας είναι πολύ μεγάλος και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Σε ευχαριστώ κόουτς».