Πασκουάλ: «Με τον Λοτζέσκι η εικόνα μας ήταν διαφορετική» (vid)

Πασκουάλ: «Με τον Λοτζέσκι η εικόνα μας ήταν διαφορετική» (vid)
Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις χάθηκε από τις βολές και τα ριμπάουντ ενώ κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία του Ματ Λοτζέσκι.

«Σε γενικές γραμμές, χάσαμε το παιχνίδι από τις βολές και τα ριμπάουντ. Στην τελευταία φάση πριν από την παράταση χάσαμε τρία αμυντικά ριμπάουντ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε άμυνα, δεν καταλάβαμε τον τρόπο παιχνιδιού τους... Στα πρώτα 10' είχαμε μόνο ένα δίποντο, χάσαμε την ηρεμία μας και η Ζαλγκίρις ήταν συνολικά στο πρώτο ημίχρονο καλύτερη από εμάς! Στη συνέχεια παρά τα λάθη μας μείναμε μέσα στο παιχνίδι, περάσαμε μπροστά όμως σε μια άμυνά μας κι έπειτα από δυο χαμένες βολές της Ζάλγκιρις δεν καταφέραμε να ελέγξουμε την κατάσταση...» εξήγησε στην πρώτη τοποθέτησή του ο Καταλανός κόουτς στη συνέντευξη Τύπου.

Για τα ελεύθερα σουτ των Λιθουανών, κυρίως τα τρίποντα, ανέφερε: «Σούταραν μόνο έντεκα τρίποντα. Προσπαθούμε να ελέγξουμε όσο μπορούμε περισσότερα πράγματα. Πριν από αυτό το παιχνίδι ο Ουόλκαπ είχε 17% στα δίποντα και 0/2 τρίποντα. Ο Ουάιτ έχασε δύο βολές και είχε έρθει στο παιχνίδι με 15% αν θυμάμαι καλά. Κάναμε λάθη όπως όλος ο κόσμος».

Σε ερώτηση για το αν περίμενε κάτι παραπάνω στην τελευταία επίθεση και αν τίθεται θέμα κόπωσης, είπε: «Δεν το πιστεύω αυτό. Προσπαθήσαμε να βρούμε ελεύθερο σουτ, δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε δυο εύκολα καλάθια και σε ό,τι αφορά το τρανζίσιον, χάθηκε η συγκέντρωση. Κάναμε λάθη... Στο δεύτερο μέρος σταθήκαμε αρκετά καλά, στο πρώτο όχι. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα στο λόου ποστ. Ήταν καθοριστικό το παιχνίδι εκεί, ο Ντέιβις πήρε 7 φάουλ, ο Ουλάνοβας και ο Γιανκούνας το ίδιο, επίσης αν δει κανείς ποσοστό στις βολές (16/28), θα καταλάβει ότι είναι καθοριστικό σε ένα παιχνίδι τέτοιου τύπου».

Για την απουσία του Λοτζέσκι, είπε: «Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για τίποτα. Ξέρετε ότι δεν θα το κάνω. Στα πρώτα παιχνίδια ήταν διαφορετική η εικόνα μας με τον Λοτζέσκι, μιας και πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε δυο θέσεις, έχει σουτ, έχει δημιουργία, παίρνει καλές αποφάσεις, είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης όσον αφορά τα μις-ματς στην άμυνα και την επίθεση. Είναι μια σεζόν που έχει 30 αγώνες. Με προβλήματα ή χωρίς προβλήματα, θα πρέπει να κερδίζουμε»