Έτσι παίζει η Ρεάλ χωρίς τον Ντόντσιτς

Έτσι παίζει η Ρεάλ χωρίς τον Ντόντσιτς

Έτσι παίζει η Ρεάλ χωρίς τον Ντόντσιτς
Ο Λούκα Ντόντσιτς πήρε το ταλέντο του και μετακόμισε στο Ντάλας και η EuroLeague Greece παρουσιάζει το παιχνίδι της «Βασίλισσας» που θέλει να κάνει το back2back χωρίς τον Σλοβένο.

Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι μια ιδιοφυία. Ένας πιτσιρικάς που δεν βλέπει περιορισμούς στον… κόσμο γύρω του, μόνο αφορμές για να παρουσιάσει κάτι νέο και συναρπαστικό, ένας τύπος που το ρεπερτόριο και η φαντασία του δεν έχουν όρια. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε έναν 19άχρονο σούπερ σταρ που δημιουργεί, μανουβράρει, πασάρει, σκοράρει και καθοδηγεί, έναν βιρτουόζο που διαθέτει μια μοναδική, μια ξεχωριστή αίσθηση που όμοιά της δεν είχαν γνωρίσει ξανά τα ευρωπαϊκά παρκέ εδώ και πολλά –πολλά χρόνια. Εν κατακλείδι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας έχασε τον MVP της EuroLeague και του Final 4, τον back2back Rising Star της διοργάνωσης, το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πάμπλο Λάσο παραμένει ρεαλιστής. «Παίκτες έρχονται και φεύγουν. Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης και πρέπει να βρούμε τρόπο να καλύψουμε το κενό του. Τι έπρεπε να κάνουμε δηλαδή όταν τραυματίστηκε ο Γιουλ; Να μην παίξουμε στην EuroLeague; Τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν ο Μιροτιτς, ο Ερνανγκόμεθ και ο Ροντρίγκεθ όμως είμαστε ακόμα εδώ και είμαστε υπερήφανοι» παραδέχτηκε μεσούσης της περσινής σεζόν ο αναμορφωτής των «blancos», εξηγώντας πως «όσοι έρχονται εδώ γνωρίζουν ότι θα παίξουν στην καλύτερη λίγκα της Ευρώπης, ότι θα βγάλουν χρήματα και ότι θα διεκδικήσουν τίτλους όμως η Ρεάλ είναι πάνω από ονόματα». Οι Μαδριλένοι, λοιπόν, ρίχνονται απόψε (11/10, 22:00) στη μάχη της EuroLeague κόντρα στην Νταρουσάφακα με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και η EuroLeague Greece παρουσιάζει τα πρώτα δείγματα γραφής στο WiZink Center μετά τον Ντόντσιτς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πορεύεται εσχάτως χωρίς τον Λούκα Ντόντσιτς, έχοντας ρεκόρ 3-0 στη LIga Endesa και κατακτώντας το Supercopa στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, αποκλείοντας στον ημιτελικό τη διοργανώτρια Ομπραντόιρο και κερδίζοντας στον τελικό την Μπασκόνια, φτάνοντας τους τρεις σερί τίτλους έπειτα από την EuroLeague και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Σε αυτά τα δυο παιχνίδια η «Βασίλισσα» παρατάχθηκε με βασικούς τους Σέρχιο Γιουλ, Φαμπιάν Κοζέρ, Τζέφερι Τέιλορ, Άντονι Ράντολφ και Έντι Ταβάρες. Πρόκειται, ουσιαστικά για μια πεντάδα που εγγυάται ταχύτητα, ύψος, καλή άμυνα και σκορ, πετυχαίνοντας τους 50 από τους 81 πόντους της Ρεάλ στο ματς με την Ομπραντόιρο. Οι Μαδριλένοι στερούνται το αποτελεσματικό «1-vs-1» του Ντόντσιτς που τελείωνε μόνος του τις φάσεις και πλέον ο Γιουλ έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα χέρια του, μοιράζοντας το παιχνίδι. Ο Τέιλορ, για παράδειγμα, βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ από τη γωνία, ο Κοζέρ βοηθάει περισσότερο στο σκοράρισμα όπως και ο Ράντολφ.

Πλην του Τζέισι Κάρολ, ο Κλέμεν Πρέπελιτς είναι επίσης εξαιρετικός σουτέρ από μακρινή απόσταση και γενικώς αυτό το ντράιβ – πάσα – ντράιβ - πάσα επιτρέπει στους Μαδριλένους να βγάλουν πολλά ελεύθερα σουτ την ώρα του αγώνα. Σε ό,τι αφορά την αμυντική λειτουργία, ο Τέιλορ θα μαρκάρει τον αντίπαλο πλέι μέικερ. Ό,τι συνέβη για παράδειγμα στον τελικό του Supercopa με την Μπασκόνια, όπου μάρκαρε τον Χουέρτας και τον Τζέισον Γκρέιντζερ. Πιέζει πάνω στην μπάλα, κλέβει και αλλοιώνει πάσες καταστρέφοντας το παιχνίδι των αντιπάλων του, γενικώς βοηθάει πολύ σε αυτό το κομμάτι.

Οι παίκτες της Ρεάλ αλλάζουν στο 2-3-4 αφού διαθέτουν πολλούς ισοϋψείς παίκτες. Στο 1-2-3 οι Μαδριλένοι είναι γρήγοροι στα πόδια και πιέζουν πάρα πολύ. Επίσης η ομάδα του Λάσο ανεβάζει ταχύτητα στο τρίτο δεκάλεπτο όπου, κατά 90%, θα πάρει τη διαφορά. Οι «blancos» μπαίνουν δυνατά στην τρίτη περίοδο, ειδικά αν ο αντίπαλός τους είναι κοντά στο σκορ. Από κει και πέρα, το τρίποντο και το ριμπάουντ παραμένουν σημεία αναφοράς στο παιχνίδι της Ρεάλ,.

Ο Βάσκος κόουτς διαθέτει εξαιρετικούς σουτέρ αφού από τους 16 παίκτες του ρόστερ, μόνο ο Αγιόν, ο Ταβάρες και ο Κούζμιτς… περιορίζονται πίσω από τα 6μ.75. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ισπανίας διαθέτει ενδεχομένως την πληρέστερη front line ενώ πρέπει να γίνει ειδική αναφορά στον Άντονι Ράντολφ, ο οποίος φέτος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο έπειτα από το καλοκαίρι που βρέθηκε κοντά στην έξοδο, μετρώντας ήδη 12.3 πόντους και 6.3 ριμπάουντ στους 3 αγώνες πρωταθλήματος.