Πασκουάλ: «Θα ήταν υπέροχο να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό!» (gTV)

Πασκουάλ: «Θα ήταν υπέροχο να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό!» (gTV)

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Θα ήταν υπέροχο να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό!» (gTV)
Το συμβόλαιό του μπορεί να λήγει το καλοκαίρι του 2019, αλλά ο Τσάβι Πασκουάλ μιλώντας στην EuroLeague Greece εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ενώ μίλησε για τη φετινή ομάδα και το πόσο περήφανος πρέπει να είναι ο κόσμος για την προσπάθεια που κάνει!

Ήταν 22 Οκτωβρίου 2016 όταν η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωνε την πρόσληψη του Τσάβι Πασκουάλ έως και το καλοκαίρι του 2019: «Έχω αποδεχτεί την πρόκληση για να κερδίσω. Αν δεν ένιωθα ικανός δεν θα ερχόμουν εδώ» είχε πει κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του, δίνοντας το στίγμα του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του!

Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα (παρά δύο εβδομάδες), ο Καταλανός προπονητής μετράει δύο σερί πρωταθλήματα με τον Παναθηναϊκό, ένα κύπελλο ενώ έχει χαρίσει στην ομάδα δύο φορές το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά της EuroLeague. Μπορεί να μην ήρθε ποτέ η πολυπόθητη επιστροφή στον Final 4 της διοργάνωσης αλλά είχε την ατυχία να αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» τις δύο πιο φορμαρισμένες ομάδες τη δεδομένη χρονική περίοδο, οι οποίες στη συνέχεια στέφθηκαν και πρωταθλήτριες Ευρώπης.

Αν μη τι άλλο το έργο του κρίνεται πετυχημένο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με τον ίδιο να λέει στη EuroLeague Greece λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ της νέας σεζόν ότι «θα ήταν σπουδαίο να συνεχίσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό» ανοίγοντας τον δρόμο της παραμονής του στον «πράσινο» πάγκο. Μεταξύ άλλων, ο Πασκουάλ είπε ότι «οι φίλοι του Παναθηναϊκού πρέπει να είναι περήφανοι για την ομάδα και την προσπάθεια που κάνει», στάθηκε στα κριτήρια επιλογής των νέων παικτών, τη φιλοσοφία της ομάδας τη νέα αγωνιστική σεζόν λέγοντας ότι «φιλοσοφία μου είναι να κερδίζουμε τους πάντες και παντού» ενώ χαρακτήρισε τον Νικ Καλάθη «δεξί μου χέρι».