«Χαίρομαι για την σύγκριση με Χάινς, νίκες με δάκρυα κι ιδρώτα!» (gTV)

«Χαίρομαι για την σύγκριση με Χάινς, νίκες με δάκρυα κι ιδρώτα!» (gTV)

«Χαίρομαι για την σύγκριση με Χάινς, νίκες με δάκρυα κι ιδρώτα!» (gTV)
Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός forward των «ερυθρολεύκων», Ζακ ΛεΝτέϊ, αποκαλύπτει στην Euroleague Greece τον παράγοντα που έπαιξε ρόλο για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό, υπόσχεται να «πεθαίνει» μέσα στο γήπεδο για τις νίκες και σχολιάζει την σύγκριση του αγωνιστικού στυλ σε σχέση με τον Κάϊλ Χάινς.

Γέννημα-θρέμμα του Ντάλας, ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ χρειάστηκε να συμπληρώσει τα 23 του χρόνια και να «καταγράψει» αξιοσημείωτα νούμερα σαν τεταρτοετής στο κολέγιο (μ.ο. 16,4π., 7,3ρ. & 1,2ασ.), για να πείσει τους ιθύνοντες μίας παραδοσιακά μεσαίας ομάδας του Ισραήλ (Χάποελ Γκιλμπόα) να του δώσουν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο λόγος για τον Ζακ ΛεΝτέϊ, που μετά από ένα «χλιαρό» ξεκίνημα στο Ισραηλινό πρωτάθλημα αναδείχτηκε δύο φορές παίκτης του μήνα, μία φορά MVP της (9ης) αγωνιστικής (22π. & 20ρ.) και ολοκλήρωσε τη σεζόν ως 2ος σκόρερ (μ.ο. 19,5π.), 2ος στην αξιολόγηση και 5ος ριμπάουντερ (μ.ο. 8,2ρ.).

Οι επιδόσεις του αλλά κυρίως το δυναμικό και παθιασμένο στυλ παιχνιδιού του σε συνδυασμό με το αξιόπιστο σουτ έξω από τα 6,75, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Ντέϊβιντ Μπλατ, που έχοντας δικαιωθεί από τον Ουίλ Κλάϊμπερν (πριν δύο χρόνια στην Νταρουσάφακα από την Χάποελ Χολόν), δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το ρίσκο και να τον υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στην Euroleague Greece, ο ύψους 2,01 Αμερικανός power-forward των «ερυθρολεύκων» σχολιάζει την έως τώρα προσαρμογή του στον Πειραιά και στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αναφέρεται στα αγωνιστικά του καθήκοντα και υπόσχεται ότι στο τέλος κάθε αγώνα, κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει για έλλειψη μαχητικότητας.