Ο τρόπος παιχνιδιού του Σπανούλη στα 11 χρόνια που παίζει στην Euroleague (pics & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο τρόπος παιχνιδιού του Σπανούλη στα 11 χρόνια που παίζει στην Euroleague (pics & vid)
Η «Euroleague Data Guy» κατέγραψε τη διαφοροποίηση του παιχνιδιού του Βασίλη Σπανούλη από σεζόν σε σεζόν στην Euroleague καριέρα του.

Η στατιστική υπηρεσία «Euroleague Data Guy» ασχολήθηκε με τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ εν ενεργεία από τη στιγμή που σταμάτησε το μπάσκετ ο Χουάν Κάλρος Ναβάρο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει πανηγυρίσει τρεις Euroleague, είναι πρώτος στις ασίστ στην ιστορία και δεύτερος σκόρερ στην ιστορία.

Με τη βοήθεια φωτογραφιών και γραφήματος η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζει τα σημεία από τα οποία σούταρε ο Σπανούλης στα 11 χρόνια καριέρας του μέχρι τώρα στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης.

Αρχικά παρακολουθείστε το παρακάτω βίντεο για να έχετε τη συνολική εικόνα και εν συνεχεία θα μπορείτε να δείτε κάθε σεζόν ξεχωριστά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (2007-10)

Για την πρώτη σεζόν του Σπανούλη με τα πράσινα (2005-06) δεν υπήρχαν πληροφορίες που να βοηθούσαν το εγχείρημα. Αυτά τα χρόνια πάντως φαίνεται ξεκάθαρα πως επιμένει στη διείσδυση κοντά στο καλάθι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2010-2011)

Η μετακίνηση του στον Ολυμπιακό δεν άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, απλά έδινε βαρύτητα περισσότερο στην επιλογή της δεξιάς πλευράς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2011-13)

Η συγκεκριμένη διετία ήταν η πιο πετυχημένη του Ολυμπιακού και φυσικά του αρχηγού του αφού πανηγύρισαν δύο φορές την Euroleague με ισάριθμα MVP να πηγαίνουν στον Σπανούη.

Το αξιοπερίεργο είναι πως ο Σπανούλης σε αυτή τη διετία άλλαξε πλευρά αφού έδειξε να προτιμά τον αριστερό διάδρομο για τα drive του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (2013-18)

Τα τελευταία χρόνια έχει διαφοροποιήσει την επίθεσή του αφού παίρνει πολλά περισσότερα τρίποντα και κυρίως από το «κεφάλι». Όταν επιλέγει να πλησιάσει το καλάθι επιλέγει συνήθως την δεξιά πλευρά.