Πέσιτς: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου παίκτη σαν τον Ναβάρο»

Πέσιτς: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου παίκτη σαν τον Ναβάρο»

Gazzetta team
Πέσιτς: «Δεν έχω συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου παίκτη σαν τον Ναβάρο»
Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς μίλησε για τη νέα σεζόν της Μπαρτσελόνα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο και την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου και αρχικά στάθηκε στις νέες προσθήκες της ομάδας.

«Φαίνεται ότι κάναμε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά στην ουσία αλλάξαμε μόνο δύο παίκτες-κλειδιά. Τους Κόπονεν και Μόερμαν και στη θέση τους πήραμε τους Πάνγκος και Σίνγκλετον αντίστοιχα. Επίσης αποκτήσαμε και άλλους δύο παίκτες με εμπειρία στην ACB όπως είναι οι Κούριτς και Πούστοβι».

Μιλώντας για τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε ότι «είμαι σίγουρος ότι ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στην καριέρα του. Σε όλη μου την καριέρα ως προπονητής, δεν έχω συναντήσει άλλον παίκτη όπως ο Ναβάρο. Να απολαμβάνει τόσο πολύ το παιχνίδι και να έχει τέτοια θέληση να παίζει. Έγινε θρύλος όχι μόνο για τους τίτλους που κατέκτησε αλλά και για το εκπληκτικό στυλ παιχνιδιού του. Τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην εθνική Ισπανίας».

Όσο για τους στόχους της Μπαρτσελόνα; «Σε αυτήν την ομάδα δεν αρκεί να κερδίζεις μόνο παιχνίδια. Πρέπει να κατακτάς τίτλους. Έχουμε προετοιμαστεί γι' αυτό. Θα είναι η πρώτη σεζόν χωρίς τον Ναβάρο και όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι πανέτοιμοι από όλες τις απόψεις για τα μεγάλα ματς. Οι φίλαθλοι θα είναι ο 6ος παίκτης μας».