Μπερτομέου: «Κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας» (pics)

Μπερτομέου: «Κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας» (pics)
Οι εκπρόσωποι των 16 ομάδων της EuroLeague πραγματοποίησαν την πρώτη συνάντηση ενόψει της νέας σεζόν στα γραφεία της διοργάνωσης στη Βαρκελώνη ανταλλάσσοντας απόψεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Οι ιθύνοντες της EuroLeague Basketball παρουσίασαν στους παίκτες τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τη δομή, τις εμπορικές συμφωνίες, τις συνεργασίες με τα ευρωπαϊκά media και τους παράγοντες που συμβάλλουν στην σταθερά ανοδική πορεία της διοργάνωσης τα τελευταία 18 χρόνια, κάνοντας αναφορά στα στοιχεία που πρέπει να βελτιωθούν ενόψει της συνέχειας.

«Οι σκέψεις μας, η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι η ομαδική δουλειά» εξήγησε σχετικά ο Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου. «Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου όμως δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν δεν υπάρχει σταθερότητα, συνέπεια και συνοχή στις σχέσεις μας με τους μετόχους και με τους παίκτες που αποτελούν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές. Μαζί θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα, μαζί θα βρούμε τις ενδεδειγμένες λύσεις. Το πιο σημαντικό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας»

«Γνωρίζουμε ότι οι νεότερες γενιές θέλουν να βρεθούν στο προσκήνιο. Θέλουν να βρεθούν στο σημείο που βρίσκεστε εσείς και τους προσφέρουμε την ευκαιρία να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με αυτά που κάνετε εσείς στο παρκέ» ανέφερε η Chief Business Development Officer της EuroLeague, Ροσέ Κεραλτό. Η συνέχεια της συζήτησης εστίασε στην προσαρμογή των παικτών στα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τα media και την αλληλεπίδραση με τους φιλάθλους μέσα από τις ψηφιακές και κοινωνικές πλατφόρμες.

«Η τεχνολογία αναπτύσσεται πραγματικά γρήγορα τη σημερινή εποχή. Τα social media έχουν τεράστια σημασία αναφορικά στην επικοινωνία με τους φαν του μπάσκετ» τόνισε ο Νιχάντ Νέντοβιτς της Μπάγερν.

«Αυτές οι συναντήσεις είναι πολύ σημαντικές διότι παίρνουμε απευθείας πληροφορίες από τους ιθύνοντες, από τον Τζόρντι Μπερτομέου και τους υπόλοιπους. Μαθαίνουμε τις εξελίξεις, τα πλάνα για το μέλλον και τον απολογισμό της περσινής σεζόν. Όταν άρχισα να παίζω μπάσκετ, δεν είχαμε ανάλογες κινήσεις και δεν γνωρίζαμε την κατάσταση στην EuroLeague, τις σχέσεις μεταξύ των ομάδων... Πλέον κάθε καλοκαίρι είμαστε εδώ και παίρνουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας» ανέφερε από την πλευρά του ο αρχηγός της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Μπράιαντ Ντάνστον (Εφές), Αντρέα Τσιντσιαρίνι (Αρμάνι Μιλάνο), Νεμάνια Γκόρντιτς (Μπουντούτσνοστ), Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Φουρκάν Αλντεμίρ (Νταρουσάφακα), Πιέρ Οριόλα (Μπαρτσελόνα), Νιχάντ Νέντοβιτς (Μπάγερν), Τζίτζι Ντατόμε (Φενέρμπαχτσε), Άλμπερτ Όλιβερ (Γκραν Κανάρια), Ιγκόρ Βιάλτσεφ (Χίμκι), Ιλμάνε Ντιόπ (Μπασκόνια), Τζον Ντι Μπαρτολομέο (Μακάμπι), Βασίλης Τολιόπουλος (Ολυμπιακός), Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Όγκνιεν Κούζμιτς (Ρεάλ Μαδριτης) και Παούλιους Γιανκούνας (Ζαλγκίρις).