Επίσημα στην EuroLeague ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν

Gazzetta team
Επίσημα στην EuroLeague ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν
Το Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων της EuroLeague (ECA) συνεδρίασε θέτοντας επί τάπητος την εμπορική στρατηγική ενώ ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της σεζόν 2018-19 στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός, γεγονός που βάζει ένα τέλος στο ενδεχόμενο ρήξης των δυο πλευρών που αιωρούνταν εδώ και καιρό.

Ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου εξέφρασε αρχικώς τα συλλυπητήρια εκ μέρους της EuroLeague Basketball στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και τον Παναθηναϊκό για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, «μιας από τις πιο σπουδαίες και σημαντικές προσωπικότητες στην ιστορία του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ» όπως αναφέρει η ενημέρωση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων ενημερώθηκαν με λεπτομέρειες σχετικά με τα αποτελέσματα του εμπορικού προγράμματος της λίγκας και του EuroLeague Business Operations and Club Services (BOCS) group, το οποίο επικεντρώνεται στη μεγιστοποίηση των εσόδων για τους συλλόγους. Από την πλευρά τους οι ομάδες εξέτασαν τα στοιχεία των εσόδων - εξόδων της σεζόν 2017-18 καθώς και τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, συμφωνώντας στα κριτήρια της διανομής των οικονομικών δεδομένων για τις επόμενες περιόδους. Παράλληλα συζητήθηκαν οι κανονισμοί περί ανταγωνισμού με αρκετές τροποποιήσεις που εγκρίθηκαν για την επόμενη σεζόν.

Η λίστα των ομάδων για τη σεζόν 2018-19 επιβεβαιώθηκε και θα παρουσιαστεί στη συνάντηση των μετόχων της ECA στις 6 Ιουλίου προς έγκριση. Στη λίστα των 16 ομάδων της EuroLeague δεσπόζει και ο Παναθηναϊκός παρά την κρίση στις σχέσεις των δυο πλευρών μέσα στη χρονιά που ολοκληρώθηκε και τις δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου περί μετακόμισης των «πράσινων» στη διοργάνωση της FIBA.

Σε ό,τι αφορά το EuroCup, η λίστα περιλαμβάνει την Τουρκ Τέλεκομ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Β' κατηγορία της Τουρκίας.

Turkish Airlines EuroLeague
Μπουντούτσνοστ
Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Μακάμπι
Αρμάνι Μιλάνο
Ζαλγκίρις
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Χίμκι
Μπαρτσελόνα
Μπασκόνια
Ρεάλ Μαδρίτης
Γκραν Κανάρια
Αναντολού Εφές
Φενέρμπαχτσε
Νταρουσάφακα

7DAYS EuroCup
Ερυθρός Αστέρας
Τσεντεβίτα
Μόρναρ
Παρτίζαν
Μονακό
Λιμόζ
Βιλερμπάν
Άλμπα Βερολίνου
Ουλμ
Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης
Τρέντο
Μπρέσια
Τορίνο
Λιέτουβος Ρίτας
Γκντίνια
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Ούνιξ Καζάν
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Βαλένθια
Ανδόρα
Μάλαγα
Τόφας Μπούρσα
Γαλατάσαραϊ
Τουρκ Τέλεκομ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.