Μπερτομέου: «Ο Παύλος πήγε πολλά βήματα μπροστά το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Μπερτομέου: «Ο Παύλος πήγε πολλά βήματα μπροστά το ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Gazzetta team
Μπερτομέου: «Ο Παύλος πήγε πολλά βήματα μπροστά το ευρωπαϊκό μπάσκετ»
Η Euroleague και ο Τζόρντι Μπερτομέου αποχαιρέτησαν τον Παύλο Γιαννακόπουλο, με τον CEO της ευρωπαϊκής διοργάνωσης να αναφέρει πως «έχασα έναν φίλο».

Συντετριμμένος ο Τζόρντι Μπερτομέου από τον χαμό του «φίλου» του, όπως τον αποκάλεσε, Παύλο Γιαννακόπουλο, εξέφρασε την βαθιά του θλίψη, τονίζοντας πως εξαιτίας του το μπάσκετ πήγε πολλά βήματα παραπέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

«Η Euroleague σκύβει το κεφάλι στο άκουσμα της απώλειας του μακροβιότερου προέδρου του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ένας γίγαντας του αθλήματός μας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, ήταν ο διαχειριστής του Παναθηναϊκού για μισό αιώνα, από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε το σύλλογο ως πρόεδρος του συλλόγου εκείνη την περίοδο, είτε μόνο του είτε με τον Θανάση, μέχρι που ανέλαβε ο γιος του Δημήτρης, το 2012.

Με τον Παύλο στο τιμόνι, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 6 Euroleague, το Intercontinental Cup του 1996, 13 πρωταθλήματα Ελλάδα και 9 Κύπελλα. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές και η δεύσμευσή του στην τελειότητα καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως ένα σύλλογο για τον οποίο έρχονταν ελίτ παίκτες από όλη την Ευρώπη για να παίξουν. Η αριστεία του ως στέλεχος του μπάσκετ χαιρετίστηκε από την Euroleague το 2011, όταν εκείνος και ο Θανάσης πήραν από κοινού το βραβείο «Executive of the Year» το 2010-11.

Ο πρόεδρος και CEO, Τζόρντι Μπερτομέου, θέλει να εκφράσει δημοσίως τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλου και στον αδερφό του Θανάση, αλλά και σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού.

"Αυτή είναι μια λυπηρή ημέρα για το μπάσκετ και για εμένα ειδικά, επειδή με τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα μαζί και ένα φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν η κινητήριος δύναμη στο χτίσιμο του Παναθηναϊκού, ώστε να γίνει η αυτοκρατορία που είναι στον αθλητισμό σήμερα. Το πάθος τους και η σταθερή υποστήριξη για την ομάδα τους έκαναν τον Παναθηναϊκό μεγαλοπρεπές μοντέλο, που ομάδες της Ευρώπης προσπαθούν να μοιάσουν σε αυτό. Το όραμα και ο πραγματισμός του Παύλου στις αποφάσεις που έπαιρνε βοήθησαν όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει πολλά βήματα μπροστά, μέσα στις δεκαετίες. Ήταν ένα πραγματικό παράδειγμα της αγάπης για το μπάσκετ. Ο Παύλος αφήνει μια σπουδαία κληρονομιά επιτυχίας πίσω του και θα λείψει πολύ σε όλους", ήταν τα λόγια του.

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν είχε όρια και η επιθυμία του να δει την ομάδα μεταξύ των κορυφαίων στο μπάσκετ, τον οδήγησε να εντάξει παγκοσμίου κλάσης αστέρες από όλο τον κόσμο, όπως τον Αμερικανό Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Μπάιρον Σκοτ, ευρωπαϊκούς θρύλους όπως τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα, τον Ντίνο Ράτζα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους καλύτερους Έλληνες, όπως τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Νίκο Γκάλη και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, όλοι πρωταγωνιστές στους πράσινους σε διαφορετικά στάδια.

Ακόμα και όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποσύρθηεκ από πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έριξε τεράστια σκιά και παρέμεινε μια σημαντική επιρροή, τόσο μέσα στην ομάδα, όσο και στους φιλάθλους. Όλοι στην Euroleague και οι συμμετέχουσες ομάδες τον χαιρετούν για μια τελευταία φορά για την συνεισφορά του στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, αλλά και στο μπάσκετ γενικά. Η μνήμη του να είναι ευλογία για την οικογένειά του».