«Θα κάνουμε το καλύτερο Final 4 στη Βιτόρια»! (pics)

«Θα κάνουμε το καλύτερο Final 4 στη Βιτόρια»! (pics)

Gazzetta team
«Θα κάνουμε το καλύτερο Final 4 στη Βιτόρια»! (pics)
Οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του Final 4 2019 στη Βιτόρια, μετά την Συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα (07/06).

Οι άνθρωποι της Βιτόρια έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν, αφού το Final 4 της Euroleague θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην πόλη τους τον Μάιο του 2019!

Τζόρντι Μπερτομέου, Χοσεάν Κερεχέτα και άνθρωποι από φορείς της πόλης (Ραμίρο Γκονζάλεθ Βιθέντε - Γενικός Γραμματέας της Άλαβα, Γκόρκα Ουρτάραν - Δήμαρχος της Βιτόρια, Μπίνγκεν Ζουπίρια - Σύμβουλος της βασκικής κυβέρνησης για τον πολιτισμό και την γλωσσολογία) παρέθεσαν κοινή Συνέντευξη Τύπου, δείχνοντας απόλυτα ικανοποιημένοι.

Όπως ενημέρωσαν, τα εισιτήρια για την διοργάνωση θα τεθούν σε κυκλοφορία από τον Οκτώβριο, ενώ από μεριά των Βάσκων τονίστηκε πως «Πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό Final 4»!

Ο Μπερτομέου σε δηλώσεις του ανέφερε: «Δεν χρειάζεται να πω πόσο χαρούμενος είμαι που βρίσκομαι εδώ. Έχω λάβει πολλά ευχαριστήρια μηνύματα τις τελευταίες ημέρες και θέλω να είμαι δίκαιος και να αντευχηθώ. Εμείς, η Euroleague, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για τα μηνύματα από την πόλη και τους φιλάθλος της Μπασκόνια. Ο ερχομός εδώ είναι μοναδικός και πολύ ξεχωριστός.

Όταν έχεις να φιλοξενήσεις ένα Final 4, πρέπει να σκεφτείς δύο παράγοντες. Κάποιες φορές πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θεωρούνται στρατηγικές, αλλά οι οποίες λαμβάνονται για την υλοποίηση του σχεδίου μας στις αγορές που πρέπει να είμαστε. Γι' αυτό επισκεφθήκαμε το Παρίσι, το Λονδίνο και το Βερολίνο δύο φορές και αυτό έδειχνε πως η διοργάνωση πάει μακριά από την Βιτόρια. Άλλες φορές ωστόσο πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για να επιστρέψουμε κάτι που μας δόθηκε και με αυτή την έννοια, όταν μιλάμε για το Βελιγράδι ή την Βιτόρια, θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση. Κάποες φορές πρέπει να δώσουμε πίσω στην κοινωνία και αυτός είναι ο τρόπος για να κατανοήσουμε γιατί θα είμαστε στη Βιτόρια το 2019. Πιστεύω πως η Βιτόρια έχει σπουδαία μπασκετική παράδοση και έκανε καλή δουλειά και αξίζει αυτό να αναγνωριστεί».