Για πολλά ακόμη χρόνια οι Αγγελόπουλοι στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού

Για πολλά ακόμη χρόνια οι Αγγελόπουλοι στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού

Για πολλά ακόμη χρόνια οι Αγγελόπουλοι στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει τη δήλωση του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Αν μπορούσα να είχα μία υπερδύναμη θα επέλεγα να είχα την επιλογή να γίνομαι αόρατος. Να μπορώ να παρίσταμαι όπου επιθυμώ χωρίς να το ξέρει κανείς.

Στην περίπτωση αυτή θα είχα την ευκαιρία να ακούσω τις συζητήσεις του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου σχετικά με τη δήλωση την οποία έκαναν.

Επειδή έκτοτε έχουν γραφτεί και ακουστεί περίπου 40 διαφορετικά σενάρια θα ήθελα να εκφράσω και τη δική μου άποψη.

Σε καμία περίπτωση δε μπορώ να μπω στο μυαλό τους, αλλά γνωρίζοντάς τον τρόπο σκέψης τους σχετικά με τον Ολυμπιακό και κάποιων προθέσεών τους, ενδεχομένως να είμαι κοντά. Ενδεχομένως έτσι... (το τονίζω).

Δεν υπάρχει περίπτωση οι Αγγελόπουλοι να μην είναι στο τιμόνι της ομάδας τουλάχιστον για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Συνδέονται παθολογικά με τον Ολυμπιακό, τον έχουν καψούρα και όταν τα αισθήματα είναι τόσο δυνατά δεν αφήνεις τίποτα.

Η δήλωσή τους σχετικά με την κορυφαία ομάδα της Euroleague είναι αναφαίρετο δίκαιωμά τους. Είναι η άποψή τους, την οποία εξέφρασαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διοργάνωση.

Μπορεί κανείς να συμφωνήσει μαζί τους, μπορεί να διαφωνήσει, αλλά δε μπορεί κανείς να τους απαγορεύσει να εκφράσουν αυτό που πιστεύουν.

Εικάζω πως το συμπέρασμά τους προέρχεται από το τρίπτυχο «συμμετοχές/ τίτλοι/ τελικοί» το οποίο πράγματι τους φέρνει στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός έχει 6 συμμετοχές, 5 τελικούς, 2 τίτλους.

Η Ρεάλ έχει 6 συμμετοχές, 4 τελικούς, 2 τίτλους.

Η ΤΣΣΚΑ έχει 9 συμμετοχές, 3 τελικούς, έναν τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός έχει 3 συμμετοχές, 2 τελικούς και 2 τίτλους.

Για να μην παρεξηγηθώ... Η παραπάνω καταμέτρηση εικάζω πως είναι ο δικός τους τρόπος σκέψης για τα δρώμενα της Euroleague τα τελευταία 10 χρόνια.

Δεν είναι ο δικός μου τρόπος αν και σίγουρα οι Πειραιώτες είναι πολύ κοντά στην κορυφή αυτής της άτυπης «βαθμολογίας».

Πίσω από τη συγκεκριμένη δήλωση δεν κρυβόταν τίποτα περισσότερο από όσα αναφέρει.

Θέλησαν ενδεχομένως να υπενθυμίσουν την προσπάθεια που γίνεται με πενιχρά μέσα (μπάτζετ) σε σχέση με τις άλλες ομάδες της Ευρώπης.

Θέλησαν ενδεχομένως να υπενθυμίσουν σε φίλους της δικής τους ομάδας πως η συμπαράστασή τους δεν είναι αυτή που θέλουν και δεν έχουν άδικο όταν γίνονται παιχνίδια στο ΣΕΦ με 1000 άτομα.

Θέλησαν ενδεχομένως να δημιουργήσουν έναν θόρυβο για να καταλάβει ο κόσμος πόσο προσπαθούν και πώς τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εξάλλου μόνο όταν χάσεις κάτι, καταλαβαίνεις πόσο σου λείπει και πόσο σημαντικό ήταν.

Θέλησαν ενδεχομένως να μετρήσουν «φίλους κι εχθρούς» από τάχα μου... φιλικό περιβάλλον. Να δουν αντιδράσεις.

Τα ενδοοικογενειακά τους προβλήματα υπάρχουν εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, αλλά δε θυμάμαι να αποχώρησαν από την ομάδα. Ασχέτως αν τώρα βγήκαν στη δημοσιότητα. Σίγουρα η συγκεκριμένη ιστορία στοιχίζει οικονομικά, αλλά μπροστά στην αγάπη τους για τον Ολυμπιακό δεν θα διαδραματίσουν ρόλο.

Κλείνοντας θα αναφέρω πως ήδη οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού κάνουν σκέψεις (κι όχι μόνο) για την επόμενη σεζόν.

ΥΓ: Αν το 1/1000 των ανθρώπων που εξέφρασαν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη αποχώρηση των Αγγελόπουλων στα social media βρεθούν στο ΣΕΦ στα ματς με τον Προμηθέα θα είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες της ομάδας.

ΥΓ 2: Τίποτα δεν κάνουν τυχαία.

ΥΓ 3: Ξεχάστε την μέχρι και πριν μία εβδομάδα, εικόνα της ομάδας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.