Όταν η Dream Team της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την EuroLeague (pic & vid)

Όταν η Dream Team της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την EuroLeague (pic & vid)

Όταν η Dream Team της Μπαρτσελόνα κατέκτησε την EuroLeague (pic & vid)
Σαν σήμερα (11/5), πριν από 15 χρόνια, η Μπαρτσελόνα των Ναβάρο, Μποντιρόγκα, Γιασικεβίτσιους κατέκτησε την EuroLeague για πρώτη φορά στην ιστορία της και οι Καταλανοί θυμήθηκαν την επέτειο.

Η Μπαρτσελόνα ήταν φόβος και τρόμος στην Euroleague 2002-'03, μολονότι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα παραδέχτηκε αρκετά χρόνια αργότερα πως «η σεζόν δεν ήταν καθόλου εύκολη για εμάς. Ζούσαμε με την πίεση, το Final Four γινόταν στο Palau Sant Jordi και έπρεπε να πετύχουμε με κάθε τίμημα». Σαν σήμερα, λοιπόν, πριν από 15 χρόνια ο Ρομπέρτο Ντουένιας, ένας τύπος θεόρατος, ψηλός και αγέρωχος με τις χαρακτηριστικές… τρίχες στην πλάτη άνοιγε τις σαμπάνιες μαζί με τον μετέπειτα NBAer Άντερσον Βαρεζάο ενώ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάπνιζε το πούρο της νίκης στα αποδυτήρια μετά το 76-65 επί της Μπένετον!

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ παρακολουθούσε τα επινίκια από τις εξέδρες των επισήμων. Λίγο πιο πέρα, ο Πάου Γκασόλ εκτελούσε χρέη σχολιαστή για τη λογαριασμό της καταλανικής τηλεόρασης. «Ντελίριο!» ήταν ο τίτλος της «Mundo Deportivo» μετά από τον θρίαμβο επί της Μπένετον στον τελικό της 11ης Μαΐου 2003, εκεί όπου το τρίποντο παραλήρημα των Γιασικεβίτσιους, Ναβάρο και Μποντιρόγκα στα 90" για τη λήξη έφερε την πρώτη Euroleague στο μουσείο της Μπαρτσελόνα που θυμήθηκε την ιστορική επέτειο.