Το πάθος του Παπανικολάου «έβαλε» φωτιά στο ΣΕΦ! (pics)

Αντωνία Σπανού
Το πάθος του Παπανικολάου «έβαλε» φωτιά στο ΣΕΦ! (pics)
Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στην αποστολή του Ολυμπιακού γιατί δεν... γινόταν αλλιώς, έδωσε τα πάντα και μετά από ένα εύστοχο τρίποντο έβγαλε όλο το πάθος που έκρυβε μέσα του, βάζοντας «φωτιά» στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι κόντρα στην Ζαλγκίρις ήταν κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό. Έχοντας χάσει το πρώτο ματς και μαζί το πλεονέκτημα, για το οποίο πάλευε όλη την χρονιά, τα πράγματα έγιναν ζόρικα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Στην ήττα αυτή και στην απογοήτευση ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα τραυματισμών που συνεχίζουν να «χτυπούν» τους περσινούς φιναλίστ της διοργάνωσης και κάνουν το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.

Εκτός από τον Παπανικολάου, τον Στρέλνιεκς, τον Πρίντεζη και τον Τιλί που οι τρεις έπαιξαν με προβλήματα και ο «Παπ» δεν έπαιξε καθόλου, την επόμενη του παιχνιδιού ανακοινώθηκε ότι πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και ο Γιώργος Μπόγρης.

Με την front line του Ολυμπιακού να είναι αποδεκατισμένη, οι Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Μπόγρης έθεσαν τους εαυτούς στην διάθεση του προπονητή τους, χωρίς να είναι έτοιμοι και με πόνους να τους ταλαιπωρούν. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, που με την σειρά του μπήκε στην αποστολή της ομάδας του, αφήνοντας στην άκρη τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούσαν.

Όσοι πάτησαν παρκέ προσπάθησαν να δώσουν ότι είχαν και δεν είχαν για να καλύψουν τα κενά των συμπαικτών τους, ξέχασαν τον... πόνο τους και υπερκάλυψαν τις δυσκολίες με ψυχή.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Κώστα Παπανικολάου, που σηκώθηκε να μπει στον αγώνα και μέχρι να βγάλει επιγονατίδες και όλα όσα ανακούφιζαν τα γόνατα του όσο βρισκόταν στον πάγκο, ξέχασε να βγάλει την μπλούζα του και πήγε να παίξει με την κόκκινη της προπόνησης.

Ο «Παπ» έβγαλε όλα τα συναισθήματα του μετά από εύστοχο τρίποντο που έγραψε το 60 – 54 στο 32' της αναμέτρησης και έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ. Το πάθος του Παπανικολάου έφτασε σε έναν έναν ξεχωριστά και τα πάντα έγιναν πιο εύκολα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και την τελική νίκη του Ολυμπιακού.

Τώρα οι ίδιοι «λαβωμένοι» θα βρεθούν στο Κάουνας για να προσπαθήσουν να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και είτε να φέρουν την σειρά πίσω στην Ελλάδα είτε να κάνουν δύο νίκες και να πανηγυρίσουν ακόμα μια πρόκριση στο Final 4.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.