Σφαιρόπουλος για διαιτησία και DVD: «Υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω»! (vid)

Σφαιρόπουλος για διαιτησία και DVD: «Υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω»! (vid)
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να κερδίσει το δεύτερο ματς και να διεκδικήσει την πρόκριση στο Κάουνας, τονίζοντας παράλληλα πως οι διαιτητές δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια.

«Σήμερα χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση. Όταν τελειώνει έτσι, και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη. Είναι μια σειρά αγώνων, πρέπει να παλέψουμε για να κερδίσουμε το δεύτερο παιχνίδι και να πάμε στο Κάουνας, να παλέψουμε για τα επόμενα δυο και να τελειώσουμε εκεί τη σειρά. Έχουμε κάποιους παίκτες που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση έπειτα από τους τραυματισμούς που είχαν. Φυσικά αυτό "πλήγωσε" το παιχνίδι μας. Θέλω να σταθώ επίσης με το τι έγινε μετά από το παιχνίδι της regular season και στα σχόλια του συναδέλφου μου, όταν επιτέθηκε στους διαιτητές και όλοι είδαν ότι απόψε δεν σφύριξαν με τα ίδια κριτήρια. Είδαμε να σφυρίζουν εύκολα πολλές επαφές, στέλνοντας στις βολές τους παίκτες της Ζαλγκίρις. Από την άλλη πλευρά, πολλές επαφές δεν καταλογίστηκαν. Σεβόμαστε τη διαιτησία, δεν είχαμε μιλήσει μέχρι στιγμής και νομίζω ότι το παίρνουν ως αδυναμία. Πιστεύω ότι το θέμα είναι να έχουμε διαιτησία 50-50 κι απόψε η διαιτησία δεν ήταν 50-50» εξήγησε στην αρχική τοποθέτηση του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Πρόσθεσε, δε, πως: «Βλέπω ότι υπάρχει ένα σχέδιο από πίσω, όλοι γκρινιάζουν, άλλοι στέλνουν DVD... Όλο αυτό μας επηρέασε στο γήπεδο».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματιών ανέφερε: «Δεν γνωρίζω καθόλου. Ο Μιλουτίνοφ τραυματίστηκε κι έπαιξε με ένεση. Θα δούμε αύριο σε τι κατάσταση είναι το πόδι του. Ο Στρέλνιεκς μου ζήτησε να γίνει αλλαγή κάποια στιγμή. Όλα αυτά χάλασαν την χημεία μας. Δεν έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όμως. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι σε όλα τα ματς είμαστε μπροστά και μετά πέφτει ο ρυθμός. Λόγω των τραυματιών πέφτει η απόδοση. Δεν έχουμε όλους τους παίκτες διαθέσιμους για να έχουμε ένα ανοιχτό rotation».