Λεκαβίτσιους: «Καμία ομάδα δεν θέλει να παίζει στο ΟΑΚΑ, άγριος ο Τζέιμς!»

Γιώργος Κούβαρης
Λεκαβίτσιους: «Καμία ομάδα δεν θέλει να παίζει στο ΟΑΚΑ, άγριος ο Τζέιμς!»
Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έγραψε στο προσωπικό του blog στην EuroLeague για τη σειρά του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αποθέωσε τον Μάικ Τζέιμς!

Αναλυτικά το blog του στην EuroLeague

«Βρισκόμαστε στα playoffs. Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Αυτά θα είναι τα πρώτα μου playoffs και έχω πολύ μεγάλο κίνητρο. Βρισκόμαστε στο υψηλότερο σημείο της σεζόν, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε.

Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Δεν ήμασταν σταθεροί. Χάσαμε πολλά ματς εκτός έδρας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα. Δεν ξέρω γιατί παίζουμε έτσι. Εντός έδρας παίζουμε καλά, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε και στα εκτός. Ελπίζω στα playoffs και όταν πάμε στη Μαδρίτη να παρουσιαστούμε καλύτεροι.

Ένα από τα δύσκολα πράγματα για την ομάδα μας φέτος ήταν η προσαρμογή των νέων παικτών. Όταν έρχονται παίκτες μεσούσης της σεζόν δεν είναι εύκολο, ειδικά για τον κόουτς Πασκουάλ ο οποίος έχει πολύ τακτική και πολλά συστήματα στην επίθεση. Χρειαζόμασταν χρόνο για να μπουν και οι νέοι παίκτες. Τώρα που έχουν περάσει δύο μήνες, τα νέα παιδιά είναι πιο άνετα και εμείς παρουσιαζόμαστε καλύτεροι ως ομάδα. Μας βοηθούν. Ο Μάικ Τζέιμς είναι πολύ καλός σκόρερ, ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην EuroLeague. Ο Πέιν κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, είναι πολύ καλός ριμπάουντερ. Είμαστε καλύτεροι πλέον.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα playoffs είναι ένα ακόμα παιχνίδι μπάσκετ. Φυσικά πρόκειται για τα playoffs αλλά δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να μην σκεφτόμαστε έτσι γιατι θα έχουμε επιπλέον πίεση. Πρέπει να παίξουμε και να δώσουμε το 100%.

Το πλεονέκτημα της έδρας είναι πολύ σημαντικό για μας. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε από τους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη. Και στη Ρεάλ το ξέρουν. Δεν πιστεύω ότι οι ομάδες θέλουν να παίζουν στο ΟΑΚΑ. Είναι μεγάλο αβαντάζ για μας. Γι' αυτό και προσπαθούμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στην regular season, ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Τα καταφέραμε και είμαι χαρούμενος γι' αυτό.

Η Ρεάλ είναι καλή ομάδα. Όλες οι ομάδες στα playoffs είναι καλές. Της αρέσει να παίζει γρήγορα και έχει καλά γκαρντ όπως ο Ντόντσιτς και ο Καμπάτσο. Επίσης έχουνε πολύ καλούς σουτέρ και καλούς ψηλούς. Όλη η ομάδα είναι καλή. Δεν υπάρχει θέση που να παρουσιάζεται αδύναμη. Έχουν τα πάντα. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν πρέπει να μπουν στο ματς από νωρίς και να σκοράρουν εύκολα καλάθια και ελπίζω να τα καταφέρουμε.

Το πιο σημαντικό είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Εμείς είμαστε καλή ομάδα στην επίθεση, παίζουμε γρήγορα και ο Μάικ Τζέιμς είναι άγριος παίκτης. Του αρέσει να σκοράρει και να παίζει γρήγορα. Είμαστε ακόμα πιο γρήγοροι με αυτόν. Δεν θα είναι εύκολο να μας παίξουν άμυνα γιατί έχουμε επιθετικό ταλέντο. Η ομάδα που θα παίξει καλύτερη άμυνα θα έχει και τις πιθανότητες να κερδίσει.

Εχω πολλούς φίλους στην ομάδα πρωην ομάδα, τη Ζάλγκιρις και μου λένε πόσο ενθουσιασμένοι είναι που θα παίξουν στα playoffs. Διαβάζω τα media στη Λιθουανία. Οι φίλαθλοι είναι επίσης ενθουσιασμένοι. Σίγουρα θα υπάρχει sold out στα παιχνίδια στο Κάουνας. Παίζει απέναντι στην ομάδα που είναι οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό. Νομίζω το αβαντάζ της έδρας θα είναι το κλειδί. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις στην έδρα του Ολυμπιακού και η Ζάλγκιρις δεν έχει την εμπειρία. Είναι νέα ομάδα. Παρόλα αυτά πρέπει να παίξει πιο γρήγορα και με περισσότερη ενέργεια. Όμως θα είναι δύσκολα γι' αυτούς.»