Τι ισχύει σχετικά με τις «εκλογές» στην Euroleague

Gazzetta team
Τι ισχύει σχετικά με τις «εκλογές» στην Euroleague
Στο Δ.Σ της Euroleague στη Βαρκελώνη μεταξύ άλλων τέθηκε θέμα εκλογικής διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Euroleague, ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα ψηφοφορίας για τη θέση του CEO της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου. Στην πραγματικότητα δεν τίθεται θέμα εκλογών για τη θέση του κ. Μπερτομέου, καθώς δεν είναι αυτή η δομή της εταιρείας.

Αν οι μέτοχοι της Euroleague, δηλαδή οι 11 ομάδες που έχουν 10ετές συμβόλαιο, επιθυμούν την αλλαγή του CEO και της ομάδας management της διοργάνωσης, αυτό μπορεί να συμβεί αυτοστιγμεί. Δεν απαιτείται κάποια εκλογική διαδικασία το καλοκαίρι (όπως έχει ακουστεί), καθώς είναι στην απόλυτη ευχέρεια των ομάδων να καθαιρέσουν τον Τζόρντι Μπερτομέου οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν.

Δεν πρόκειται λοιπόν να υπάρξουν εκλογές το καλοκαίρι, γιατί σύμφωνα με το καταστατικό της Euroleague, που έχει ψηφιστεί από τις ομάδες - μετόχους της, δεν προβλέπονται εκλογές για τέτοια ζητήματα.

Απλώς οι ομάδες αποφασίζουν και αναθέτουν το management της διοργάνωσης σε έναν «νέο» CEO που θα σχηματίσει ένα management team, για να «τρέχει» την Euroleague.

O Παναθηναϊκός έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Μπερτομέου, κρίνοντας ως αποτυχημένη τη θητεία του, ενώ για την ώρα οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν υποστηρίξει ενδεχόμενη αλλαγή του CEO. Ενδεχομένως, το θέμα θα τεθεί ξανά στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Οι «πράσινοι» εκπροσωπήθηκαν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο οποίος ζήτησε αρχικά τον λόγο θέλοντας όπως ανέφερε να μιλήσει πρώτος για ένα θέμα ηθικής τάξης που αφορά εκείνον και την οικογένειά του, για την οποία αντέδρασε στο Instagram γεγονός που έφερε την τιμωρία του ζητώντας από τις ομάδες να πάρουν θέση. Σύμφωνα με την πλευρά του Παναθηναϊκού «Ουδείς το επιβεβαίωσε, ενώ υπήρξαν ομάδες που πήραν θέση λέγοντας πως ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο».

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα. με χορηγικές λεπτομέρειες θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά μεταξύ εσόδων κι εξόδων. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τονίσει την αποτυχημένη συνεισφορά του Τζόρντι Μπερτομέου στο συγκεκριμένο θέμα.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιαννακόπουλος πρόσθεσε πως «μετά από 15 χρόνια ο Μπερτομέου δεν έχει καταφέρει να βάλει στη διοργάνωση τις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας».