Ζαλγκίρις - Αρμάνι 77-65 (vid)

Ζαλγκίρις - Αρμάνι 77-65 (vid)
Με ένα ξέσπασμα στην τελευταία περίοδο του Άαρον Ουάιτ (12 σερί πόντους), η Ζαλγκίρις έκανε σπουδαίο βήμα για την πρόκρισή της (και μαθηματικά) στα playoffs της Euroleague νικώντας την Αρμάνι στο Κάουνας με 77-65.

Για τον αγωνιστικό βίο των δύο ομάδων στη φετινή Euroleague το πρώτο ημίχρονο μάλλον ήταν… σοκαριστικό. Υπό την έννοια ότι οι μέσοι όροι των Ζαλγκίρις και Αρμάνι είναι άνω των 80 πόντων τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, στο πρώτο ημίχρονο παρουσίασαν εκ διαμέτρου αντίθετο αγωνιστικό πρόσωπο. Παρότι η Ζαλγκίρις άρχισε εντυπωσιακά (11-2 μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων λεπτών αγώνα). Η Αρμάνι απάντησε με δικό της επιμέρους σκορ 1-9 και με τον Κουζμίνσκας να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 17-16.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει ρυθμό στην επίθεση κι αυτό πιστοποιείται από τα ποσοστά ευστοχίας τους. Οι γηπεδούχοι με 16.7% στα τρίποντα και 39% στα δίποντα μάλλον βίωσαν ένα από τα πιο άστοχα ημίχρονα τους για φέτος, ενώ η Αρμάνι με ποσοστό εντός παιδιάς 31.6% επίσης ήταν άστοχη. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (24-24, 15’) και τελικώς τη διαφορά για το σκορ ημιχρόνου (31-34) έκανε ένα εύστοχο τρίποντο του Μπέρτανς στην εκπνοή.

Η Ζαλγκίρις συνέχισε να σκοράρει με το σταγονόμετρο στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς η περιφερειακή γραμμή της ήταν σε μόνιμη αφλογιστία. Η Αρμάνι είχε ξεκάθαρο στόχο να περάσει την μπάλα στον Γκουντάιτις και ο τελευταίος φθάνοντας στους 16 πόντους μετά τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών λεπτών διατήρησε την ομάδα του σε θέση οδηγού(42-47). Εκεί εμφανίστηκε ο Βασίλιε Μίσιτς ο οποίος με έξι προσωπικούς πόντους και βάζοντας ταυτόχρονα στην εξίσωση της επιθετικής λειτουργίας της Ζαλγκίρις και τον Καβαλιάουσκας έκανε τη διαφορά και η Ζαλγκίρις – με καλάθι στην εκπνοή του Ουάιτ – προηγήθηκε με 54-50 στο τέλος της περιόδου. Το επιμέρους σκορ των Λιθουανών στα τελευταία τρία λεπτά της περιόδου ήταν 12-3.

Το επιθετικό κρεσέντο του Ουάιτ οδήγησε τη Ζαλγκίρις στο +10 (60-50) έπειτα από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο με παράλληλη διατήρηση της άμυνας σε υψηλά επίπεδα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα διατηρώντας διψήφια διαφορά (66-56). Ο νικητής κρίθηκε περίπου τρία λεπτά πριν το φινάλε που η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (71-56) και με την Αρμάνι να μη βρίσκει δρόμο επιστροφής στο παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Γιατί στα πρώτα 26 αγωνιστικά λεπτά όπου δεν ήταν η Ζαλγκίρις ήταν αγνώριστη δεν πλήρωσε το τίμημα. Κι όταν βρήκε ρυθμό στην επίθεση και επωφελήθηκε της αθλητικότητας των παικτών της «καθάρισε» το παιχνίδι σε πέντε λεπτά. Το επιμέρους σκορ στα υπόλοιπα 14 λεπτά ήταν 35-17.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άαρον Ουάιτ σημείωσε 12 πόντους ξεκινώντας από το… τελευταίο δευτερόλεπτο της 3ης περιόδου και καταλήγοντας στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας. Ο Κέβιν Πάνγκος αντιλήφθηκε ότι η βραδιά δεν του πήγαινε εκτελεστικά και οργανωτικά έκανε χαρούμενους τους συμπαίκτες του με διαδοχικές ασίστ

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Βασίλιε Μίσιτς εμφανίστηκε όταν η Ζαλγκίρις έψαχνε απελπισμένα έναν ηγέτη. Ο δε Γιανκούνας ήταν ο μοναδικός ψηλός των Λιθουανών που σταμάτησε τον Γκουντάιτις, ενδεχομένως να μην κατάλαβαν πολλοί ότι τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γκάουντλοκ και Μίτσοφ έδωσαν συνολικά 0/15 σουτ στην Αρμάνι. Τουλάχιστον ο δεύτερος μοίρασε και τέσσερις ασίστ αφού ο πρώτος «συγκέντρωσε» -9 βαθμούς στο ranking.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Βάσει εξέλιξης αγώνα, το 12-0 σερί της Ζαλγκίρις καθώς το 48-50 έγινε 60-50 λίγο πριν τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Στατιστικά, το γεγονός ότι οι Λιθουανοί μετέτρεψαν σε καλάθια τα περισσότερα από τα 13 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν συν ασφαλώς του ότι μάζεψαν 15 «σκουπίδια» παραπάνω από τους Ιταλούς.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ζαλγκίρις είχε πολύ κακό τρόπο λειτουργίας στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο χωρίς ξεκάθαρες αποφάσεις και βεβιασμένες προσπάθειες. Η Αρμάνι από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ το… έριξε στο τρίποντο και τελείωσε τον αγώνα με 7/27 προσπάθειες.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 31-34, 54-50, 77-65

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.