Γκέιμπριελ: «Η... παρέα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες»

Γκέιμπριελ: «Η... παρέα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες»

Γιώργος Κούβαρης
Γκέιμπριελ: «Η... παρέα θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες»
Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Μάλαγα στην Ανδαλουσία (16/3, 22:00), ο Κένι Γκέιμπριελ μίλησε στην EuroLeague Greece για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού και την... παρέα που θέλει να αλλάξει άμεσα την εικόνα της.

Η αλήθεια είναι ότι με τρεις νίκες εκτός έδρας δεν μπορούν να υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την EuroLeague και το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός πλεονέκτημα στα playoffs. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που αγνοεί την έννοια της «road win», αφού η τελευταία νίκη εκτός ΟΑΚΑ σημειώθηκε πριν από δύο μήνες και 23 ημέρες και δη στις 21 Δεκεμβρίου 2017 στο Βελιγράδι.

Έκτοτε μετράει μόνο ήττες με αποτέλεσμα να φτάσει τις πέντε σερί αποτυχίες και να βρίσκεται -πλέον- στο... χείλος του γκρεμού! Πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της regular season, οι «πράσινοι» καλούνται να κάνουν την μεγάλη τους αντεπίθεση. Τόσο για να εξασφαλίσουν τη πρόκριση, όσο και να κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες που τους αναλογούν για την είσοδο στην πρώτη τετράδα:

«Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Άμεσα! Έχουμε άλλα πέντε παιχνίδια προκειμένου να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για να βρεθούμε στην τετράδα και να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και μια μεγάλη ευθύνη για να τα καταφέρουμε» είναι τα λόγια του Κένι Γκέιμπριελ στην EuroLeague Greece λίγο πριν από το τζάμπολ του κρίσιμου αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα εκτός έδρας.

«Έτσι είναι το μπάσκετ. Από τότε που παίζω, έτσι γίνεται κάθε χρονιά. Κάποια στιγμή δεν παίζεις καλά και πρέπει να τα βάλουμε όλοι κάτω για να βρούμε τι φταίει ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες. Και αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα» συνεχίζει ο Αμερικανός φόργουορντ και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια.

«Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν παίζουμε καλά τώρα. Καθένας από εμάς έχει τον ρόλο αλλά κάτι γίνεται και δεν μας βγαίνει στο παρκέ. Είναι δύσκολη περίοδος αλλά όπως είπα και πριν είμαστε έτοιμοι για να επιστρέψουμε στις νίκες. Έχουμε μια καλή παρέα παιδιών και καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει.»

Πάντως συγκεκριμένη εξήγηση για τα παιχνίδια εκτός ΟΑΚΑ, δεν έχει κάποια... συγκεκριμένη απάντηση: «Απλά πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Δεν υπάρχει εξήγηση. Να μπούμε και να κερδίσουμε», ενώ για το ματς με την Ουνικάχα Μάλαγα, είπε: «Το παιχνίδι με την Κύμη μας βοήθησε να μείνουμε σε ρυθμό και να δουλέψουμε πάνω σε κάποια πράγματα. Παράλληλα κάναμε καλές προπονήσεις, βρίσκουμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για το κρίσιμο ματς με τη Μάλαγα.»

Υπάρχουν πιθανότητες για την είσοδο της ομάδας στην τετράδα; «Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα. Τα πάντα μπορούν να γίνουν στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Προς το παρόν δεν το σκεφτόμαστε. Έχουμε το μυαλό μας μόνο στη Μάλαγα. Σε κάθε κατοχή ξεχωριστά!».

Όσον αφορά ερώτηση σε σύγκριση με πέρυσι, όταν ο Παναθηναϊκός τελείωσε τη σεζόν με πέντε σερί νίκες παίρνοντας στο τέλος το πλεονέκτημα, είπε: «Έχουμε την ευκαιρία μας τώρα να το επαναλάβουμε»