Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 25ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 25ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 25η αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, δίνοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Φαμπιάν Κοζερ είχε 26 πόντους (8/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 26'06'' και «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό. Οι 29 βαθμοί του στην αξιολόγηση, ήταν αρκετοί για να αναδειχθεί MVP της αγωνιστικής.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Κρις Σίνγκλετον μέτρησε 5 πόντους κόντρα στη Ρεάλ, αλλά ήταν πολύ άστοχος με 1/5 δίποντα και 1/5 τρίποντα.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 15/24 τρίποντα της Μακάμπι, οι 26 πόντοι του Κοζέρ κόντρα στον Παναθηναϊκό, οι 101 πόντοι της ΤΣΣΚΑ και ο αψεγάδιαστος Μιλουτίνοφ (5/5 δίποντα και 6/6 βολές).

Η νίκη της αγωνιστικής: H νίκη της Ρεάλ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν άνετα της ομάδας του Πασκουάλ, σε ένα αποτέλεσμα που ήταν πολύ σημαντικό για την μάχη της 4άδας που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σίγουρα το Όσκαρ θα μπορούσε να πάει και στην Φενέρ που απέδρασε με το διπλό από την έδρα της Ζαλγκίρις.

Limit-up: Η Ρεάλ πήρε άριστα στο ματς με τον Παναθηναϊκό και μεγιστοποίησε τις πιθανότητες της να παίξει με πλεονέκτημα στα playoffs. Μετά την ήττα της μέσα στη Μαδρίτη από τη Φενέρ, οι Ισπανοί κατάφεραν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα. Κομβικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Λάσο.

Limit-down: Οι μετοχές των «πρασίνων» είναι σε ελεύθερη πτώση. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, έχασαν εύκολα με 92-75 και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουν μία από τις 4 πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Λάσο πήρε τη μάχη από τον Πασκουάλ, οδηγώντας σε μια σπουδαία νίκη την Ρεάλ. Οι δυο τους έχουν έρθει αντιμέτωποι σε πολλά classico και αυτή τη φορά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τεχνικός της «βασίλισσας». Σπουδαίο κοουτσάρισμα και για τον Ομπράντοβιτς, με την Φενέρ να παίρνει σημαντική νίκη στο Κάουνας απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, Ζαλγκίρις.