Ο Λοτζέσκι δικαίωσε τον Ολυμπιακό, ο Χάκετ όχι

Ο Λοτζέσκι δικαίωσε τον Ολυμπιακό, ο Χάκετ όχι

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ο Λοτζέσκι δικαίωσε τον Ολυμπιακό, ο Χάκετ όχι
Η Euroleague Greece κρίνει εκ του ασφαλούς τις καλοκαιρινές αποφάσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου σχετικά με τη μη ανανέωση των Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε πολλές αλλαγές ξένων παικτών δύο εκ των οποίων αποφασίστηκαν για ιατρικούς λόγους κι όχι αγωνιστικούς.

Οι συχνοί τραυματισμοί του Ματ Λοτζέσκι την προηγούμενη τριετία και η ρήξη του τένοντα στον δικέφαλο μηριαίο του Ντάνιελ Χάκετ αποτέλεσαν τους μοναδικούς παράγοντες της απόφασης του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην ανανεωθεί η συνεργασία μαζί τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν... καεί με την περίπτωση του Πάτρικ Γιανγκ και δεν ήθελαν να ρισκάρουν τη φετινή χρονιά με κάτι ανάλογο.

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας και με την ασφάλεια που μας παρέχει ο χρόνος των 5 μηνών που έχουν περάσει στην Euroleague για τον Λοτζέσκι δικαιώθηκαν, για τον Χάκετ όχι.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού ξεκίνησε καλά τη σεζόν, ωστόσο για μία ακόμη φορά τραυματίστηκε με την αποθεραπεία του να καθυστερεί υπερβολικά σε σχέση με την αρχική εκτίμηση.

Ο Ματ Λοτζέσκι στην αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ υπέστη τραυματισμό στο πέλμα και έκτοτε δεν έχει αγωνιστεί ξανά με τον οργανισμό για μία ακόμη φορά να αντιδρά καθυστερημένα.

Ο Ντάνιελ Χάκετ από την άλλα πλευρά έχασε μόλις τρεις αναμετρήσεις της Μπάμπεργκ τον περασμένο Νοέμβριο και έκτοτε δεν έχει απουσιάσει από παιχνίδι της ομάδας του.

Ο Ιταλός γκαρντ στην Euroleague μετρά 9 πόντους με 36.7% στα τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και κυρίως εκπληκτική άμυνα η οποία δεν αποτυπώνεται με κάποιο στατιστικό.

Ο Χάκετ αποτελεί βασικό «γρανάζι» στη Μπάμπεργκ, είναι πηγή ενέργειας στο παρκέ και ο άνθρωπος που μπαίνει από τον πάγκο για να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα (όπως συνέβη και στη νίκη της Μπάμπεργκ επί του Ολυμπιακού).

Γενικά η σκληράδα του Ιταλού γκαρντ λείπει από τον φετινό Ολυμπιακό

Με το πέρας λοιπόν πέντε μηνών στην Euroleague ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δικαιώθηκε για την επιλογή να μην προχωρήσει σε ανανέωση συμβολαίου με τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά όχι και με τον Ντάνιελ Χάκετ ο οποίος ανταποκρίνεται περίφημα στην Euroleague και δεν έχει αντιμετωπίσει υποτροπή στον τραυματισμό του Δεκεμβρίου 2016 στον αγώνα κόντρα στην Ούνικς.