Οι τραυματισμοί «στοιχίζουν» στην ΤΣΣΚΑ!

Οι τραυματισμοί «στοιχίζουν» στην ΤΣΣΚΑ!

Αντωνία Σπανού
Οι τραυματισμοί «στοιχίζουν» στην ΤΣΣΚΑ!
Η ΤΣΣΚΑ καλείται να παίξει... κάποια παιχνίδια χωρίς τους βασικούς της σέντερ και η Euroleague Greece καταγράφει τα δεδομένα για την ρωσική ομάδα.

Η ανακοίνωση που βγήκε από το επίσημο σάιτ της Euroleague στις 6 Φεβρουαρίου έλεγε ότι η ΤΣΣΚΑ θα αναγκαστεί να δώσει μερικά από τα επόμενα παιχνίδια της χωρίς τους τραυματίες Κάιλ Χάινς και Οθέλο Χάντερ.

Ο Χάινς τραυματίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης και ο Χάντερ τραυματίστηκε σε παιχνίδι κόντρα στην Χίμκι.

Η ρώσικη ομάδα ανακοίνωσε ότι και οι δύο πρέπει να κάνουν εξετάσεις και παραμένει άγνωστο πότε θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην δράση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μιλάμε για τους δύο βασικούς σέντερ της ομάδας και πιο παραγωγικούς, αφού το πλήγμα είναι πολύ μεγάλο.

Ο Χάινς φέτος μετρά 8.6 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ξεκινώντας τα παιχνίδια στην βασική πεντάδα, ενώ ο Χάντερ έχει 6.8 πόντους και 5.4 ριμπάουντ στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα της ρώσικης ομάδας.

Εκτός είναι και ο Πάβελ Κορόμπκοφ που θα μπορούσε ίσως να δώσει κάποιες λύσεις. Τα πράγματα τουλάχιστον για τον επόμενο καιρό είναι δύσκολα για τους πρωτοπόρους γίνονται απαιτητικά και οφείλουν να βρουν λύσεις.

ΡΑΝΤ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ

Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα στην τύχη του και άμεσα έφεραν παίκτη που θα μπορέσει να καλύψει ένα μέρος του κενού.

Ο Βίκτορ Ραντ υπέγραψε συμβόλαιο για τον επόμενο μήνα και έρχεται από πλήρη αγωνιστική δράση από το τούρκικο πρωτάθλημα και την Γκαζιαντέπ.

Στην Τουρκία ο δίμετρος Αμερικανός μετρούσε 11 πόντους, 7.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 16 παιχνίδια που είχε πάρει μέρος. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Μακάμπι και είχε συμπαθητικούς μέσους όρους με 10.1 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ.

Η λύση φαίνεται πως είναι προσωρινή, αλλά όλο αυτό... ήρθε στην ΤΣΣΚΑ σε ένα πολύ δύσκολο σημείο της διοργάνωσης.

Ήδη η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Βαλένθια μείωσε την διαφορά με τους διώκτες της, έχοντας πάντα όμως μαξιλαράκι ασφαλείας.

Οι κινήσεις αυτές ποτέ δεν μπορούν να εγγυηθούν σε μια ομάδα άμεσα αποτελέσματα και έτσι όπως είναι το κενό στην ΤΣΣΚΑ ο νεοφερμένος Ραντ οφείλει να βγει μπροστά και ουσιαστικά να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κενού στην front line της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα δεδομένα για την ΤΣΣΚΑ είναι τόσο δύσκολα όσο για τις περισσότερες ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα την φετινή περίοδο.

Βεβαία ο συγχρονισμός και το timing ίσως να είναι το χειρότερο δυνατό, που όμως κάπως «γλυκαίνει» με τις δύο νίκες διαφορά που έχει από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, με τους δυο τους να βρίσκονται στην δεύτερη θέση.

Με το ιατρικό δελτίο να μιλά για απουσία επ΄ αόριστον η ΤΣΣΚΑ οφείλει τις 7 τελευταίες αγωνιστικές να βγει δυνατή από αυτή την δοκιμασία και να αντέξει στους... κραδασμούς.

Το πρόγραμμα μόνο εύκολο δεν το λες, αφού ακολουθεί το παιχνίδι κόντρα στην Μπασκόνια, ενώ μέσα στον Μάρτη και αν υποθέσουμε ότι οι ψηλοί θα συνεχίσουν να είναι εκτός, υπάρχουν τα ματς και με την Φενέρμπαχτσε και με τον Ολυμπιακό, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούν να κοιτούν μέχρι και την κορυφή.

Μένει να δούμε αρχικά πόσο καιρό θα μείνουν οι δύο Αμερικανοί σέντερ εκτός αγωνιστικής δράσης, αφού οι Ρώσοι είναι αρκετά αινιγματικοί πάντα με αυτά τα θέματα και αν θα στοιχίσει η ατυχία τους σε βαθμολογικό επίπεδο.

Η Euroleague είναι γνωστό ότι είναι πιο σκληρή από ποτέ και η ατυχία «χτύπησε» τον Δημήτρη Ιτούδη και την ομάδα του ίσως μια από τις ακατάλληλες στιγμές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.