Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 22ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 22ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 22η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Γιαν Βέσελι έκανε όργια κόντρα στην Μπάμπεργκ και αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης» για την 22η αγωνιστική της Euroleague. Ο Τσέχος είχε 26 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη, σε 27:12 και πήρε 36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Εντυπωσιακός ήταν τόσο ο Λουκα Ντόντσιτς με τους 27 πόντους του, όσο και ο Γιώργος Πρίντεζης με τους 21.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν άποντος κόντρα στον Παναθηναϊκό με 0/6 σουτ σε 11 λεπτά, ενώ είχε -8 στην αξιολόγηση. Δεν γινόταν να χάσει το… βατόμουρο.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 0/7 σουτ του Καμπάτσο και τα 0/6 του Γκρέιντζερ, οι 103 πόντοι της Βαλένθια στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, οι 63 βολές που εκτέλεσαν η ΤΣΣΚΑ με την Βαλένθια συνολικά, οι 20 πόντοι του Βαζίνσκι κόντρα στην Εφές και το γεγονός πως οι Ρώσοι έβαλαν 99 πόντους στους Ισπανούς και δεν νίκησαν! Δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Σπανούλη (0/6 σουτ, 0/2 βολές, 5 λάθη, -6 στην αξιολόγηση) στο ματς με την Ρεάλ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Αναμφίβολα η νίκη της αγωνιστικής ανήκει στον Ολυμπιακό, ο οποίος δραπέτευσε με το διπλό από την Μαδρίτη, νικώντας τη Ρεάλ με 80-79. Στο κορυφαίο ματς της 22ης στροφής, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τα ψυχικά αποθέματα να πάρουν ένα ροζ φύλλο αγώνα από χρυσάφι, αφού πλέον αυξήθηκαν οι πιθανότητες για πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός δικαιούται το Όσκαρ, καθώς πήρε μια νίκη μέσα στην έδρα μιας εκ των διεκδικητών του… στέμματος της Euroleague που σίγουρα θα παίξει ρόλο στο πλεονέκτημα έδρας για τα playoffs. Το βραβείο σίγουρα θα μπορούσε να καταλήξει και στην Χίμκι για το διπλό μέσα στην έδρα της Ζαλγκίρις.

Limit-down: To βατόμουρο θα πάει στην ΤΣΣΚΑ. Η ομάδα του Ιτούδη μετά την σημαντική νίκη απέναντι στη Ρεάλ την προηγούμενη αγωνιστική, είδε την Βαλένθια να φορτώνει με 103 πόντους το καλάθι της και να την υποχρεώνει σε ήττα. Πισωγύρισμα για τους Ρώσους.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το Όσκαρ θα δοθεί σε δύο Έλληνες προπονητές, αφού το αξίζουν και οι δύο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, καθώς οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα τεράστιας σημασίας διπλό μέσα στην Μαδρίτη και ο Γιώργος Μπαρτζώκας που κατάφερε να… οργανώσει μια σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Ζαλγκίρις του Σάρας και να φύγει χαμογελαστός από την Λιθουανία.