Με Σβεντ, χωρίς Ζούμπκοφ η Χίμκι κόντρα στον Παναθηναϊκό

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Με Σβεντ, χωρίς Ζούμπκοφ η Χίμκι κόντρα στον Παναθηναϊκό
Η Χίμκι ανακοίνωσε πως ο Αλεξέι Σβεντ δε θα παίξει στην εθνική Ρωσίας στο δεύτερο «παράθυρο» αφού την ίδια μέρα θα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, σε αντίθεση με τον Αντρέι Ζούμπκοφ .

Η Χίμκι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση ώστε να ενημερώσει για την παρουσία του Αλεξέι Σβεντ στο ματς με τον Παναθηναϊκό (23/02), αλλά όχι και του Αντρέι Ζούμπκοφ. Την ίδια μέρα θα αγωνίζεται η εθνική Ρωσίας και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισε να παραχωρήσει μόνο τον Ρώσο φόργουορντ.

Η ανακοίνωση της Χίμκι:

«Οι σύλλογοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας σε ότι αφορά την κόντρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ μεταξύ Euroleague και Fiba.

Λίγες μέρες πριν τα παιχνίδια της εθνικής Ρωσίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, διοίκηση και προπονητές συζήτησαν την κατάσταση με τον Αλεξέι Σβεντ και αναλύσαμε κάθε λεπτομέρεια.

Με βάση το πρόγραμμα στις 23/02 εμείς θα παίζουμε ένα σημαντικό ματς που μπορεί να μας οδηγήσει στα playoffs της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ίδια μέρα αγωνίζεται η εθνική ομάδα.

Ο Αλεξέι Σβεντ αποφασίστηκε να αγωνιστεί με τη Χίμκι και όχι με την εθνική ομάδα. Κατανοώντας την προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας και παρά το γεγονός ο΄τι λειτουργούμε εις βάρος μας θα αποδεσμεύσουμε τον Αντρέι Ζούμπκοφ ώστε να παίξει με την εθνική της χώρας μας και να τη βοηθήσει να νικήσει».