Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 18ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 18ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece μοιράζει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H 18η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους, δίνοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Αλεξέι Σβεντ μάζεψε 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε τον τίτλο του MVP. Στα 31 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε είχε 29 πόντους με 2/3 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 10/11 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 3 λάθη.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Λάζιτς έπαιξε 23 λεπτά κόντρα στην Χίμκι, αλλά έμεινε άποντος με 0/2 δίποντα και 0/4 τρίποντα. Κακό ματς για τον παίκτη των Σέρβων

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Τα 40 ριμπάουντ του Ερυθρού Αστέρα, τα 48 ριμπάουντ του Ολυμπιακού, οι 21/21 βολές της Βαλένθια, τα 18/27 τρίποντα της ΤΣΣΚΑ, τα 21 λάθη της Μπασκόνια και τα 15/24 τρίποντα της Αρμάνι.

Η νίκη της αγωνιστικής: Η Φενέρ κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της αγωνιστικής και πλέον τον… έχει σε μια πιθανή ισοβαθμία. Βέβαια δεν έλειψαν τα παράπονα από τους πράσινους για την διαιτησία. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, εκεί όπου οι Τούρκοι βρήκαν περισσότερες λύσεις και έφτασαν στην επικράτηση. Νίκη της αγωνιστικής θα μπορούσε να είναι και αυτή της ΤΣΣΚΑ ή εκείνη του Ολυμπιακού.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός μετά την… συντριβή απέναντι στην Μπασκόνια με 86-54 σε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της ιστορίας του, έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Μακάμπι και θριάμβευσε με 94-64. Σπουδαία αντίδραση από τους… ερυθρολεύκους

Limit-down: H Zαλγκίρις μετα τη νίκη κόντρα στη Μάλαγα την προηγούμενη αγωνιστική, γνώρισε την ήττα από την Μπάμπεργκ, η οποία δεν έχει δείξει και πολλά πράγματα ως τώρα στη διοργάνωση. Οι Λιθουανοί μας έχουν γεμίσει προσδοκίες!

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε τη μάχη από τον Τσάβι Πασκουάλ, καθώς οδήγησε τη Φενέρ σε μια πολύτιμη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και έβαλε ένα μικρό… λιθαράκι για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Βέβαια απαιτούνται πολλά ακόμα.