Η καλύτερη Μπασκόνια όλων των εποχών! (infographic)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η καλύτερη Μπασκόνια όλων των εποχών! (infographic)
Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Μπασκόνια (12/1, 21:30) και η Euroleague Greece παρουσιάζει τις δυο καλύτερες πεντάδες στην ιστορία των Βάσκων στη διοργάνωση!

Οι Βάσκοι είναι ένας λαός επίμονος στα ήθη και τα έθιμά του, υπερήφανος για την καταγωγή, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη μοναδικότητα του τόπου του, βλέποντας παράλληλα το μπασκετικό καμάρι της Βιτόρια να μετατρέπεται από ένα ταπεινό κλαμπ σε μια από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης! Η Μπασκόνια έχει γιγαντωθεί από τις αρχές του αιώνα και τη συμμετοχή της στην πρώτη Euroleague.

Έφτασε στο σημείο να παίξει στους τελικούς, χάνοντας εν τέλει τον τίτλο από τη Βίρτους Μπολόνια με 3-2 νίκες τη σεζόν 2000-1, έπαιξε σε τέσσερα σερί Final 4 (2005-08), σόκαρε όλη την μπασκετική Ευρώπη με τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Μόσχας και οι φίλαθλοί της είδαν στη Fernando Buesa Arena ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη! Από τη Βιτόρια πέρασαν σπουδαίοι παίκτες που έφτιαξαν το όνομά τους στην Μπασκόνια κι εν συνεχεία έπαιξαν στο ΝΒΑ όπως ο Πριχιόνι, ο Νοτσιόνι, ο Σκόλα, ο Ομπέρτο, ο Ματσιγιάουσκας, ο Τελέτοβιτς και ο Καλδερόν.

Ένδοξες στιγμές για μια ομάδα που μπορούσε να κερδίσει τους πάντες ωστόσο της έλειψε ένας τίτλος, αυτός της Euroleague. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (12/1, 21:30) στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής και η Euroleague Greece έφτιαξε τις δυο καλύτερες πεντάδες στην ιστορία της Μπασκόνια στην Euroleague, επιλέγοντας δυο παίκτες σε κάθε θέση και παρουσιάζοντας τα πεπραγμένα τους στον θεσμό.

1) Πάμπλο Πριχιόνι - Έλμερ Μπένετ
2) Άρβιντας Ματσιγιάουσκας – Ίγκορ Ρακότσεβιτς
3) Αντρές Νοτσιόνι – Πιτ Μάικλ
4) Λουίς Σκόλα – Μίρζα Τελέτοβιτς
5) Φαμπρίτσιο Ομπέρτο – Τιάγκο Σπλίτερ

Οποιαδήποτε ένσταση δεκτή…