Έφτασε στο Κάουνας ο Ολυμπιακός με 70 οπαδούς του

Έφτασε στο Κάουνας ο Ολυμπιακός με 70 οπαδούς του

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Έφτασε στο Κάουνας ο Ολυμπιακός με 70 οπαδούς του
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ήδη στο Κάουνας των μηδέν βαθμών Κελσίου μαζί με 70 φίλους της ομάδας. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΚΑΟΥΝΑΣ: Κ. Μελάγιες

Κάθε κατάσταση έχει διπλή ανάγνωση, ανάλογα με την εμπειρία του καθενός.

Ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στο παγωμένο για αυτόν Κάουνας και στο απλά κρύο Κάουνας για τους Λιθουανούς. Το θερμόμετρο την ώρα της άφιξης έδειχνε ακριβώς μηδέν βαθμούς Κελσίου, αλλά πρόκειται για ένα διαφορετικό, ξηρό κρύο. Καθόλου χιόνι πάντως κι αυτό είναι αξιοπερίεργο.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν έχει στη διάθεσή τους τρεις βασικούς παίκτες. Μάντζαρης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ ξεκινούσαν στην αρχική πεντάδα την περασμένη σεζόν, και αυτομάτως χάνει τρία έμπειρα στελέχη.

Η εμπειρία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα χρειαστεί λίγο περισσότερο αφού το πιο όμορφο γήπεδο της Ευρώπης γεμίζει από 14.000 φωνακλάδες Λιθουανούς. Δεν είναι και δύσκολο να χάσεις τη… μπάλα. Μη ξεχνάμε πως ένα δυο τρίλεπτα χωρίς συγκέντρωση είναι ικανά να στερήσουν μία νίκη.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν μιζεριάζουν από τα προβλήματα τραυματισμών και προχωρούν με σιγουριά χάρη στους υγιείς παίκτες. Ο Σφαιρόπουλος επανειλημμένα έχει εκφράσει εμπράκτως την εμπιστοσύνη του σε όλους τους παίκτες κι αναμένεται να το κάνει κι αύριο.

Οι Πειραιώτες αφού δειπνήσουν θα αποσυρθούν άπαντες στα δωμάτια τους και αύριο υπάρχει πρωινό χαλάρωμα ενόψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις.

Ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του περίπου 70 ταξιδιώτες από την Ελλάδα.