Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 11ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 11ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece επιλέγει τους κορυφαίους και τους χειρότερους της 11ης αγωνιστικής, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

H ενδέκατη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece πιστή στη συνήθεια της μοιράζει τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στην παράταση, ήταν ένα αποτέλεσμα που δικαιωματικά χάρισε αρκετά βραβεία στους εμπλεκόμενους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Αλεξέι Σβεντ έκανε... όργια στη νίκη της Χίμκι επί της Αρμάνι και έτσι δεν θα μπορούσε να χάσει το Όσκαρ. Στα 32'35'' που αγωνίστηκε, είχε 29 πόντους (6/7 δίποντα, 5/10 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 35 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτή η επίδοση ήταν η κορυφαία της καριέρας του στην διοργάνωση.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Φακούντο Καμπάτσο έμεινε άποντος κόντρα στον Ολυμπιακό με 0/3 εντός πεδιάς, έκανε 4 λάθη, ενώ είχε -3 στο σύστημα αξιολόγησης. Το «βατόμουρο» είναι δικό του με πολλή αγάπη.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Οι 17/30 βολές του Παναθηναϊκού, τα 7/9 τρίποντα του Βαζίνσκι της Μάλαγα, οι 29 πόντοι του Φελντέιν και τα 86 ριμπάουντ (43 από κάθε ομάδα) που μαζεύτηκαν στο ΣΕΦ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Δεν γίνεται να αγνοήσουμε την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στην παράταση απέναντι στους Μαδριλένους, σε ένα ματς που ήταν το πιο ενδιαφέρον της αγωνιστικής. Το 92-83 των «ερυθρολεύκων» ήταν αναμφίβολα η νίκη της αγωνιστικής.

Limit-up: Η Ζαλγκίρις άφησε πίσω της την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Μακάμπι και κατάφερε να υποτάξει τον Παναθηναϊκό στην Λιθουανία. Ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη της δίνει το γεγονός πως οι «πράσινοι» μετρούσαν 5 σερί θετικά αποτελέσματα στη διοργάνωση. Οι Λιθουανοί είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν.

Limit-down: Ο Παναθηναϊκός ήταν 5 ματς αήττητος στη διοργάνωση, αλλά κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν τα κατάφερε να διευρύνει το σερί του. Παίρνει το «limit down», αφού ήταν η ομάδα που ερχόταν με την μεγαλύτερη φόρα από όλες στη διοργάνωση, όμως το εμπόδιο των Λιθουανών αποδείχθηκε ανυπέρβλητο.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει την Ρεάλ στη μάχη της αγωνιστικής και έτσι δεν μπορεί να λείπει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Παρόλο που οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να αυτοκτονήσουν, ο Έλληνας προπονητής κράτησε την ψυχραιμία του στην παράταση, έκανε τι σωστές επιλογές παικτών και σχήματος και οι «ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη.