Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: «Πονεμένοι» όσο... κανένας! (pics)

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: «Πονεμένοι» όσο... κανένας! (pics)
O Oλυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης και η Euroleague Greece παρουσιάζει τους τραυματισμούς που έχουν πλήξει και τις δύο ομάδες.

H 11η αγωνιστική της Euroleague είναι γεγονός και ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα ντέρμπι που είναι από τα πιο παραδοσιακά της Ευρώπης. Οι δύο ομάδες έχουν αντιμετωπίσει η μια την άλλη σε όλες σχεδόν τις συνθήκες και σε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης.

Για ακόμα μια φορά οι Ισπανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα με σκοπό να δώσουν μια «μάχη» μπροστά στο κοινό των «ερυθρόλευκων» και η Εuroleague στρέφει την προσοχή της στο Φάληρο.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά για τις δύο ομάδες, αφού οι Μαδριλένοι μετρούν αρκετές βαθμολογικές απώλειες αυτή την την στιγμή και θέλουν την νίκη για να πάρουν τα πάνω τους, ενώ οι περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης μετρούν ήδη απώλεια μέσα στο σπίτι τους και ιδανικά δεν θα ήθελαν να χάσουν άλλους βαθμούς μέσα στο ΣΕΦ.

Ένα κοινό που συνδέει τις δύο ομάδες πάντως δεν είναι καθόλου θετικό. Οι τραυματισμοί έχουν πλήξει τους δύο «μονομάχους» και μέχρι τώρα καμία από τις δύο ομάδες να μην έχει καταφέρει να παίξει πλήρης στην διοργάνωση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό τις τελευταίες σεζόν έχει γίνει αρκετές φορές θέμα συζήτησης. Οι τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο και τις περισσότερες φορές είναι και αρκετά σοβαροί για τους παίκτες, με αποτέλεσμα να χάνουν αρκετούς μήνες. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και την φετινή σεζόν.

Ο φόβος των προηγούμενων σεζόν δεν άφησε περιθώρια για κάποιο ρίσκο, οπότε έγιναν κινήσεις και άπαντες ήλπιζαν να πάνε όλα καλά. Οι ατυχίες όμως και πάλι δεν αποφεύχθηκαν.

Η αρχή έγινε με τον Βασίλη Σπανούλη που κατάφερε και έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι στην αρχή της σεζόν κόντρα στον Φάρο για το κύπελλο και από τότε μπήκε στα πιτς και έμεινε εκτός για περίπου δύο μήνες, μέχρι την επιστροφή του στο παιχνίδι με τον Κόροιβο για την Basket League.

O ηγέτης του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να πάρει μέρος σε παιχνίδι Euroleague και οι νεοφερμένοι κλήθηκαν να βουτήξουν στα βαθιά κάνοντας το με τρομερή επιτυχία.

Δεύτερο και εξαιρετικά ισχυρό πλήγμα ήταν εκείνο με τον Κιμ Τιλί.

Ο Γάλλος φόργουορντ ήρθε για να καλύψει το... πολύπαθο κενό πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη, είχε αντιμετωπίσει ελάχιστους τραυματισμούς στην καριέρα του και στην προθέρμανση για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν υπέστη απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυση του, μπήκε χειρουργείο και η επιστροφή του υπολογίζεται περίπου 4 μήνες μετά.

Τα προβλήματα δεν έχουν αφήσει τους «ερυθρόλευκους» που μέσα σε 3 μήνες έχουν στερηθεί και τους Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Αγραβάνη, ενώ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε χτυπήσει και για αρκετά ματς έπαιζε με ένεση για να μην αφήσει την ομάδα του, μέχρι που τελικά και εκείνος έμεινε εκτός για να αναρρώσει.

Δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει και φέτος ο Ολυμπιακός με τους τραυματισμούς.

Πλέον ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε και αναμένεται, όσους περισσότερους μπορεί να υπολογίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και καταφέρνουν να προπονούνται μαζί, τόσο να βελτιώνονται και οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ίσως να είναι η ομάδα που έχει «χτυπηθεί» πιο άσχημες από τραυματισμούς, απ' όλες τις υπόλοιπες στην φετινή Euroleague.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο περνάει δύσκολες ώρες και βλέπει τον έναν μετά τον άλλον να τραυματίζονται σοβαρά προσπαθώντας να βρει λύσεις για τις ατυχίες που της συμβαίνουν.

Το κακό ξεκίνησε από το καλοκαίρι και τον σοβαρότατο τραυματισμό του Σέρχιο Γιουλ.

Ήταν 10 Αυγούστου όταν στην προετοιμασία για το Euroabsket με την Εθνική του ομάδα υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και βγήκε η ανακοίνωση η οποία ενημέρωνε τους φιλάθλους ότι ο Ισπανός γκαρντ θα χρειαζόταν να μείνει εκτός για 6 με 9 μήνες.

Αυτόματα ο Λάσο έχανε για τεράστιο χρονικό διάστημα τον ηγέτη του και έναν από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague και έπρεπε να βρεθεί λύση ώστε να καλυφθεί το κενό.

Όταν πλέον ξεκίνησε η σεζόν οι σοβαροί τραυματισμοί διαδέχονταν ο ένας τον άλλον. Την δυσάρεστη αρχή έκανε ο Κούζμιτς που τραυματίστηκε στο ματς με την ΤΣΣΚΑ και έπαθε και εκείνος με την σειρά του ρήξη χιαστών.

Η συνέχεια είναι το ίδιο δυσάρεστη με τον Γκουστάβο Αγιόν να περνά και εκείνος με την σειρά του την πόρτα του χειρουργείου για να αποκαταστήσει τον τραυματισμό του στον ώμο, ο οποίος τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Τενερίφη.

Εκεί που τα πράγματα για τους ψηλούς της ομάδας του Λάσο έγιναν ακόμα δυσκολότερα ήταν όταν και ο Ράντολφ τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μείνει και εκείνος για αρκετά παιχνίδια εκτός.

Τις υπηρεσίες και του Τρέι Τόμπκινς χρειάστηκε να στερηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης, αφού ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε ντεμπούτο στην Euroleague στην 6η αγωνιστική κόντρα στην Μακάμπι.

Αυτό που συμβαίνει την φετινή σεζόν με την Ρεάλ είναι τρομερά δυσάρεστο και κάθε αγωνιστική ο Λάσο και η ομάδα του καλούνται να κάνουν υπερβάσεις.

Παίκτες έχουν αποκτηθεί για να γεμίσουν κάποια από τα κενά, αλλά είναι δεδομένο ότι ο αρχικός σχεδιασμός έχει πάει περίπατο και άπαντες καλούνται να υπερβούν εαυτόν αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι να αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες επιστροφές.